• 72
    bir uzman diyetisyen eşi olarak şunu söylemeliyim ki her bir insanın kendine has gereksinimleri ve kendine has bir metabolizması var ve "şunu yaptım çok yaradı siz de yapın" demek gerçekten çok sakıncalı olabiliyor.
    hele özellikle 4-5 tane standart diyetle diyetisyenlik yapanlar, kendi kalp doktoru olup bununla ünlü olan hatta kitap yazabilenler, bunların peşinden gidip 1 ayda 10 kilo veren ama karaciğerinden de vazgeçtiğinden haberleri olmayanlar, hatta hiçbir eğitimi dahi olmayıp insanları sağlıksızlığa sürükleyenleri görünce bir kenardan tebessümle izliyorum.
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya gerçekten bayılan bir toplumuz.

    uzmana danışmadan zayıflamayı, bir bankacı olarak şöyle anlatayım;
    paraya ihtiyacınız var. kredi çekeceksiniz. sağdan soldan duyduklarınızla yola çıkıyorsunuz. bugün faiz oranları 0,90 ila 1,10 civarında geziyor aylık. danışmadan, karşılaştırmadan, kendi ihtiyacınız üzerinde ve piyasa üzerinde objektif ve ciddi bir çalışma yapmadan, sadece kulaktan dolma bilgilerle yola çıkarsanız, bizim sektör sizi oyar. krediyi çekersiniz ama bir bakarsınız ödeme planına 1,40-1,50'den dayayıvermişler.
    o gün o dertten kurtulursunuz ama yarın o dert katlanarak size geri dönecektir.
    bundan emin olabilirsiniz.

    her duyduğunuza inanmayın, her gördüğünüzün peşinden gitmeyin, her okuduğunuzu cart diye üzerinizde denemeyin, olanağınızın varsa mutlaka bir uzmana danışın. ama bu uzman sizi dinlesin bir zahmet.
    gözünüzü seveyim.
    sonra gerçekten onarılmaz hasarlar bırakıyorlar insanlarda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın