resim
Karl-Heinz Feldkamp
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:90
Uyruk:Almanya
  • 307
    beşiktaş'ın milne dönemindeki pres silahını alıp beşiktaş'a karşı kullanmıştır. sportif direktör olduğu dönem holmann ile galatasaray şampiyonlar liginin 8 yıldızından biri oldu. nonda'lı dönemde takımın topsuz oyunu toplu oyundan güzeldi. necati'yi koparmasaydı bir de lincoln ve hakan'ı idare edebilseydi daha güzel olurdu ancak takım terim'in de 90ların ortasından itibaren ekmeğini yediği, lucescu'nun bitirdiği pres geleneğine kendisiyle geri dönmüştü. unutmamak lazım ki galatasaray'ın pres geleneğinin bel kemiği hakan şükür, arif ve okan gibi topçular ilk kalli zamanında presi tattılar ve diğer oyunculara bu işin inceliklerini anlattılar. hakan şükür'den sonra galatasaray'a pres yaptıran elmander adeta ortasahayı beşleyerek bize o eski günleri hatırlattı. ancak kendisinin kopmasından sonra terim "burak'ı koşturacağım" diye konuşsa da asla koşturamadı. kadroda pres yapmaya müsait tek uç adam umut bulut. toplu oyunda çok yetenekli olmasa da topsuz oyunda takımın atak yemesine engel oluyor. burak adlı kabiliyetsizin yalandan koştuğunu umut sayesinde qraldan çok qralcılar bile görebiliyor. geçen sene mancini melo'ya pres yaptırırken bu oyun düzenini amaçlıyordu ama olmadı. çünkü pres yapan uç adam şart.

    kalli'nin pres düsturunda uç adamların defansa baskısının amacı topu ileriye şişirmelerini sağlamak değil topu kazanmaktır. buna göre ikili tandeme çift forvet baskı yapar. top beklereden birine geldiğinde o kanattaki oyuncu ve o kanada yakın forvet 2'li baskı yapar. forvetin boşalttığı defans oyunsuna da diğer forvet baskı yapar. bek defans oyuncusunun hizasındaki kanat elemanı da ortasaha ve bek'in presiyle karşılaşacağından ve türkiye'deki bekler kabiliyet düşmanı olduklarından sonunda pozisyon lehimize veya aleyhimize taçla sonuçlanır.

    tabi bu pres için o oyuncuların genelde it gibi kondisyona sahip olmaları gerekir. bu da adamın anasını ağlatan yaz kampını getirir. tecrübeli oyuncular genelde bu işe yanaşmazlar. genç ve kendini teknik direktöre ispat etmek isteyen oyuncular bu işe daha meyillidirler. galatasaray'ın o dönemdeki şansı hakan, arif, tugay, okan gibi genç oyuncuların aynı zamanda vasatın üstünde yetenekli olmalarıydı. ikinci kalli dönemindeki barış özbek mehmet güven gibi oyuncular her ne kadar defansif olarak çok koşsalar da toplu oyun zekaları ileri olmadığından ileriki yıllarda verimli olamadılar. aslında anahtar ayhan gibi, tugay gibi, arif gibi hücum oyuncusu olup ama defansif pozisyon bilgisi kazandırılan oyuncuların genç yaşta keşfedilmeleriydi.

    bize alman lazım alman.

    ek not: aklıma geldi kendisinin galatasaray'a gelişi kaleciye geri pasın kalkmasına denk gelmişti. bu da presin ekmeğine yap sürmüştü tabi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın