• 179
    kadin basketbolcularin antremanini zoyaret ettigimizde karsilastigimiz kisi. erkek, kadin fark etmez antremanlarin cogunda takimla birlikte olan, basketbolcularla surekli ic ice olan kisi. simdi bunu bir yere not alalim.
    degerlendirmemiz gereken diger veri ise su: galatasaray gibi bir yapilanmada muhasebe ayri bir kisi degil bir bolumdur. soyle anlatayim, kurumsal bir sirkette calisiyorsunuz, diyelim marketing bolumundesiniz. mudurunuz sizinle ayni ofiste sizi de cok seviyor. ay basinda maas odeme gununuz haftasonuna denk geldiginde bunun erkene alinip size kiyak gecilmesini saglayacak kisi marketing mudurunuz mu olur? karari ust kuruldan biri verir uygulamaya muhasebe sokar. galatasaray'da da surekli basketbolcularla ic ice olan birinin odemeler konusunda soz sahibi ve karar sahibi olup yerine getirmeyecegini mi saniyorsunuz? murat ozyer ust kurulun kendine soyleneni basketbolcuya soyleyen bir adam, odeme konusunda da hicbir sekilde soz sahibi degil. basketbolculara yapilmayan odemelerden dolayi murat ozyeri suclamak sacmalik. hatta arttiriyorum hayatinda hicbir iste calismamis, hayatinda dikey yapilanmaya sahip herhangi bir organizasyonun icinde bulunmamis isguzar birinin soyleyecegi sacmalik.

    size marketing mudurunuz odemeler sali yapilacak dediginde bu kendisine soylenen sali oldugu icindir. sali gunu odemeler yapildiginda ise marketing muduru suclanama cunku kendisi de ayni yapi icinde alt bir kademede soz dinleyip bunu ileten kisidir, odemelere karisamaz. odeme yapilmadiginda carsamba gunu mudurunue tartismak yerine muhasebeyi once arar durumu yoklarsiniz. galatasaray'da yapilmayan odemelerden o butceyi kontrol eden kisiler sorumludur. basketbol sube sorumlusu parayi kontrol etmedigi gibi tasarrufunda da bulunamaz.

    murat ozyer'in her sorunda suclanmasinin sebebi ismini bildigimiz baska bir sorumlu olmamasindan. kendisine buyuk haksizlik yapildigini dusunuyorum. hatali oldugu seyler de olsa, kendisiyle alakasiz seylerde bile ilk adi anilan kendisi.

    suclamadan once insanlari biraz dusunmek fena olmaz hani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın