• 66
    yazar arkadaşımız hem nick altımda hem de özel mesaj aracılığıyla bir şeyler söyledi, ben de tek tek buradan cevaplamak istiyorum. mesaj yoluyla cevapladım lakin kendisi buraya taşımak istedi. öncelikle malum entry'de bahsettiğim gibi amacım tartışma veya polemik değildi ama maalesef daha fazla açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi.

    1) direkt ilk mesajı ''ingiltere'den sallamak kolay tabii'' oldu. şu sözlükte kaç defa benzer tepkiler aldım 4 yıl içerisinde. afedersiniz sikeyim ingiltere'sini de londra'sını da. ben ingiliz vatandaşı olduğum kadar türk vatandaşıyım. daha da önemlisi, burada yazan bir galatasaraylı'yım. bu ve benzer kafadaki arkadaşların yaptıkları ayrımcılıktır. bugüne kadar bir şey demedim, hep alttan aldım ama yeter. ayrıca 1 buçuk yıldır da istanbul'dayım. gerçekten ülkemdeyim. öyle ingiltere'lerden salladığım da yok. sözlük nüfusu da dahil, belli bir oranda insan ülkeden siktir olup gitme hayali kurarken benim oradan buraya gelmem ülkemi ne kadar sevdiğimin yeterli kanıtıdır, kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyaç duymuyorum bu konuda.

    2) atatürk'ü sevmeyen türk'ün kanı bozuk olduğunu, araplaşmış olduğunu, gerizekalı olduğunu söyledi arkadaş. işte eleştirdiğim de tam bu kafadaki insanlardı. ah bir de genelleme yapmasak. ben yine de kendisine güzel bir dille anlattım, kimse sevmek zorunda değil ve kimse bir başkasını türk olmamakla yargılayamaz. kendisi, benim atatürk'ü sevdiğime de inanmayıp, yalan söylediğimi iddia etti. buyursun okusun: (bkz: #1329618) biri sevmese de fark etmez, saygısızlık etmedikten sonra eleştirir de, över de. lan ben ülkemin kurucusunu eleştirmeyeceğim de 8.henry'nin evlilik uğruna kilise kurma politikasını mı eleştireceğim? kurucu benim ülke benim!

    3) kendisi, o başlıkta seri ofsayt verenin ben olduğumu iddia etmiştir. ''eğer bensem en büyük namussuz ve şerefsizim diyebiliyorum peki değilsem sen diyebilir misin bunu?'' dedim, diyemedi. insanlara iftira atmak kolay bir şey. moderatörler araştırıyormuş, bu yüzden ben de korkmuşum. öyle diyor arkadaş, şu sözlükte korkmuş olsam 4 yıldır yazıyor olmazdım. ne trollük yaptım nede birilerinden korktuğum için düşüncelerimi dile getirmekten vazgeçtim.

    son olarak, tonymontana arkadaşımızın kötü biri olduğunu düşünmüyorum, hatta bu entry'i onun başlığına yazacaktım ama başlığında son entry'nin bana ait olduğunu gördüm. hep derim, ben çok nadir yazarların nick'ine bakıp hatırlarım. kendisine o kadar nasihat verip yazmama rağmen(bkz: #1576139), özelde başka konularda elimden geldiğince yardımcı olmama rağmen bana karşı sergilediği kaba tutumunu sivri düşüncelerine veriyorum.

    not: hakaret içeren entry'i burada paylaşıp olaya farklı yazarları da katıp uzatmak istemiyorum.

    edit: bir başka yazar da (bkz: #1594476) entry'de yazdıklarımı çarpıtmış. ben orada kendisine değil, atatürk başlığında hakaret içeren entry'e cevap yazdım. alelacele yazılmış cümlelerimi keserek çarpıtılmaya müsait bir şekilde yorumlamış ama hepsini yanlış anlamış. her alt alta gelen yazıyı bir üsttekine cevap olarak algılamaması gerekir. kendisi seri ofsayt verenlerden bahsetmiş, ben de o başlıkta birkaç entry'i ofsaytladığımı yazdım. seri ofsayt veren ibneyi savunduğumdan değil. atatürk'ü sevme kanunu yok demiş, atatürk'ü eleştirdiğinde idam edilme durumu söz konusuysa ayriyeten başka bir kanuna ihtiyaç yoktur. günümüzde de atatürk'e en ufak bir eleştiride sözlük gibi özgür bir platform olması gereken bir yerde lince uğruyorsun. bu tahammül sınırları içerisinde hangi hoşgörüden bahsedebiliriz? sen bana fikirlerimi dile getirme fırsatı bile vermiyorken hangi ilimden bahsediyorsun. bunlar mustafa kemal eleştirileri değil, onun izinden gittiğini iddia edip gerçekten uzaklaşan insanlar içindi.

    türkçe dil bilgisi notu için de teşekkür ederim, daha dikkatli olmaya çalışacağım bundan sonra. türkçe eğitim alamadık kardeşim kusura bakma. beynimizi yıkatamadık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın