resim
Emre Utkucan
Görev:Futbol Ve Scout Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 88
    emre utkucan'ı eleştirenleri ben anlamıyorum. sebeplerimin en başında dillendirilmese de hepimiz biliyoruz ki önceki yıllarda sadece galatasaray'da değil neredeyse bütün kulüplerde özellikle yabancı transferleri menejerlerin rant kapaısı haline gelmişti. başkanla arası iyi olan menejerin futbolcuları ile takım dolup taşıyordu. en bariz ve bilinen örnekleri romen becali ve portekizli mendes.

    şimdi bu adam profosyonelce bir iş yapıp, potansiyelli genç oyuncuları takıma kazandırmak gibi bir görev verilmiş ve bruma ve telles gibi potansiyelli ve avrupa bu işle uğraşan insanlar tarafından da takip edilen isimleri takıma kazandırmışsa ben başarısız diyemem. en başta kulübümü böyle plansız menejerlerin parmağında oynattığı bir transfer politikasından kurtardığı için teşekkür ederim.

    gelelim zarar konusuna eğer konu zararsa milyonlarca euro alıp tazminat ödeyerek gönderdiğimiz veya bedaya sattığımız yabancılara, otuz küsür yaşında gelince milyonlarca euroluk sözleşmelere imza atan veteranlara bakalım.

    bugün telles, bruma ve onvitero için emre utkucan transferi diyebiliriz. onvitero için başarısız diyebiliriz. onu da yaşından dolayı yine aldığımız fiyat civarına satacağız. (2 milyon euro) eğer bedava bile satsak zarar 2 milyon euro. telles için 6 bruma için 12 milyon euro verildi biz bu ikisini hiç değilse 15 milyon euro'ya satarız satacaksak da. ayrıca bu oyuncuların hiç biri kulübe maaş anlamında büyük bir külfet değil.

    günümüzde de kimse 300 bin euroya harika, sahada fırtınalar estiricek bir güney amerikalı veya afrikalı beklemesin. çünkü o adam hiç değilse alt yaş kategorilerinde milli takımda oynamış ya da belli takımların zaten dikkatini çekmiştir. bunu yapmak istiyorsanız dünya çapında çok geniş ve ayrıntılı bir ağ kurmak gerekir ki şu an kulübün bunu yapacak pozisyonu yok.

    ayrıca yıllarca herkesin ağzında sakız yaptığı ''porto modeli'' sisteminin mantığı tam olarak da bu değil midir? genç potansiyelli oyuncuları belli miktarda paralara alıp kat kat fazlasına satmak.

    gerçek hayat fm değil malesef. o yüzden bu kadar çabuk ya da ucuz transferle bişey beklemek yanlış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın