• 8465
    "eppur si muove"

    galileo'yu bilmeyenimiz yoktur sanirim. unlu italyan bilim adami, hani dunyanin dondugunu iddia eden cilgin adam. koyu katolik italya'da gunesin dunya etrafinda degil, dunya'nin gunes etrafinda dondugunu ve kendi ekseninde de donus yaptigini iddia etmek ancak bir cilginin yapabilecegi bir sey. butun halk galileo'yu cok sevse de haliyle kilisenin emriyle yargilanir galileo. bu kadar cok sevilen bir kisi oldugu icin de kendisine ozel bir hak tanirlar. eger galileo gunes'in dunya etrafinda dondugunu kabul ederse kendisini serbest birakacaklardir. bunun ustune galileo o meshur konusmasini yapar.

    - peki, ben istediginizi soyleyeyim ama o yine de donuyor (eppur si muove)

    galatasaray sozlukte bir cok yazar sahsi olarak sempatisi olan oyuncu berbat bile oynasa elestirilsin istemiyor, elestirilmesine tahammul bile edemiyor. son 10 macta semih futbolla yakindan uzaktan alakasi olmayan isler yapip cok temel seyleri bile yapamazken elestirmemiz gerektiginden bahsediliyor. ya da yetenekleriyle ilgili hic kimsenin suphesinin olmadigi muslera son 5 mactir icler acisi goller yedigi halde hakkinda elestiri yapmak orta cag ispanyasinda dine karsi gelmek gibi. uzunca bir sure burak'in hucum setlerini oldurdugunu soyledigimizde de benzer tepkiler aliyorduk, o gol atiyor nasil elestirirsin.

    peki elestirmeyelim. son oynadigi 6 macta 20 gol yemis takimda sorunu adlandirmaya calismayalim. sadece: takim kotu iste, diyip gecelim. muslera'nin konsantrasyon eksikliginden bahsetmeyelim. semih'in isteksizliginden, rakibe basmayi gectim yaklasmaya bile calismamasindan, top uzaklastirmasi gerektigi yerde topu 20 metre oteye atamamasindan, hava toplarina artik cikmaya bile tenezzul etmemesinden, defans partneri adam kovalarken kendisinin one cikarak pas atacak kisinin pas kanalini kapatmaya bile calismamasindan bahsetmeyelim. selcuk'un sorumluluk almamak icin taclarda bile pas almaya cikmamasindan bahsetmeyelim. defanstan top cikartirken yeterince acik alanda degise kicini donup uzaklasmasindan da bahsetmeyelim. chedjou'nun one cikartilarak oynayamayacagindan da bahsetmeyelim. melo'nun cok geride kaldigi icin takima katkisinin sifira indirgendiginden de bahsetmeyelim. burak'in futbol en temel kurali top istopu, top kontrolu ve topu saklamaktan haberinin bile olmamasindan da bahsetmeyelim. burak'in santrafor kosusu yapmayi bilmemesinden de bahsetmeyelim. tarik'in kademe yapmayi bilmemesinden, telles'in ice katetmeyi bilmemesinden, yekta'nin 10 metre ilerisini gorememesinden hatta futbolu bilmemesinden, emre colak'in uzun alan oyuncusu olmamasindan, sneijder'in arkasi donuk top almayi sevmemesinden.... hicbirinden bahsetmeyelim. belli mi olur belki kazayla konusulur da cozum uretmeye kalkisilir aman sakin gercekleri soylemeyelim.
    biz futbolun temel dogrularinin hepsini gozardi edip gercekleri konusmaktan kacinalim ama "eppur si muove"
App Store'dan indirin Google Play'den alın