• 163
    attığımız ilk golü analiz ettiğimizde bizim neden çift forvet oynamamız gerektiğini tekrar göstermiştir. şimdi tek forvet burak oynamış olsaydık ve umut yerine burak orada olsaydı burak ne yapacaktı? topu tutmaya çalışırken ya topu ayağından açıp kaptıracaktı ya da rakip ondan önce davranıp topu alacaktı. yani atak başlamadan bitecekti hatta bizim kaleye doğru atak olacaktı.

    peki çift forvet oynayınca daha doğrusu burak bu tür işlerden muaf olunca ne oldu?

    o topla ve onun gibi toplarla umut buluşuyor ve burak demarke durumda kalıyor. burak'ın en büyük özelliği rakip defansların hiç sevmediği bir futbolcu tipi olması. çünkü sürekli defans arkasına sarkma eğiliminde bir futbolcu. rakip defanslar sürekli onu kontrol etmek zorunda kalıyor. umutla beraber oynadıklarında rakip defansların işi çok zorlaşıyor. ilk toplarla umut buluştuğundan daha kolay boş alan buluyor ve rakip savunma arkasına daha kolay sarkıyor burak.

    burak-pandev değil, burak-sneijder değil, burak-olcan çift forveti değil. umut-burak çift forveti ligde her zaman iş yapar. bunu da bu maçta gördük. hem topu ileri taşımada mesafe katettik hem de pozisyon bulmada. topu ileri taşımak için 3 orta saha yerine çift forvet gerekli olduğu bir kez daha görüldü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın