• 91
    --- alıntı ---

    stay with us harry



    derbi zaferi, sneijder’in füzeleri derken çok önemli bir ismi, plaket verilmek üzere arena’ya davet edilen harry kewell’ı ihmal ettik doğrusu…

    oysa gülen yüzü, mütevazı kişiliği, ardında bıraktığı sevgi seli asla ihmal edilmemesi gereken biri ‘daddy cool…’

    5 haziran 2008′de başlayıp 31 mayıs 2011’de sona eren ve şampiyon olunamayan üç sezonun en akılda kalan isimlerinin başında yer alıyor hiç şüphesiz avustralyalı yıldız…

    galatasaray’a bedelsiz olarak gelen ender yabancılardan biriydi.

    ilk olarak türkiye süper kupası finali’nde forma giydi.

    sonradan oyuna girdiği maçta 1 gol 1 asist yaparak galatasaray’ın 2-1 galip gelerek kupayı almasını sağladı.

    uefa kupası maçlarındaki performansıyla resmen göz kamaştırdı. bordeaux’ya 25 metreden attığı inanılmaz gol ile galatasaray’ı dördüncü tura taşıdı.

    galatasaray’ın hamburg ile oynadığı uefa kupası 4. tur rövanş maçında, takımdaki defans oyuncularının sakatlığından dolayı gönüllü olarak stoper mevkiinde oynayarak taraftarın kalbinde taht kurdu.

    en büyük sorunu sık nükseden sakatlıklarıydı.

    güney afrika’da düzenlenen 2010 dünya kupası’ndaki performansının ardından, ülkesinin takımlarından gc united’ın 3 milyon euro’luk teklifini reddedip, 1 milyon euro garanti para ve 30 bin euro maç başına ücret ile galatasaray’da kalmayı tercih etmesiyle de tarihe geçti.

    sarı kırmızılı formayla toplam 63 maça çıkıp 22 gol kaydetti.

    galatasaray’ın hiç tartışmasız en çok iz bırakan yabancılarından biri olan harry kewell’ı kulüp çatısı altında görmek isteyen o kadar çok taraftar var ki…

    buradan iki başkan adayına açık çağrı yapmak istiyorum: harry kewell’ı sportif direktör yapın… inanın onun pozitif enerjisi galatasaray’a çok şey katacaktır.

    ***

    galatasaray sözlük ya da internetteki adresiyle rerererarara.net yazarları sık sık yazılarımdan alıntı yaparak daha çok taraftara ulaşmamı sağlıyor.

    bugün tersini yapıp ben onlardan alıntı yapacağım. işte, sözlükte hakkında 171 sayfa dolusu övgüler yazılmış harry kewell’ın sadece son sayfasında yer alan mesajlardan bazıları:

    “ilk formasını aldığım futbolcudur. daha da kimsenin adını yazdırmadım henüz. futbolculuğundan öte öyle müthiş, öyle sıcak, öyle karizma bir adam bu. yeniden futbola döndürülüp sol kanadımızda oynasa dünyalar benim olur adeta. yapsanıza şu adamı sportif direktör, arena’da maç izlerken görsem bile yeter…” (tozsoy)

    “üzülüyorum, kendisi öyle saçma sapan bir dönemde bizim formayı giydi ki keşke daha oynuyor olsaydı ama bize geldiği yaşta olsaydı.” (ser987)

    “acaba ne zaman kendisi hocalık lisansı alıp, şanlı armaya hoca olarak gelecek diye merak ettirendir. çok özledik be adam.” (restinmusic)

    “çok sevdiğim bir isimdir. sanırım kendisini sevmeyen galatasaraylı da yoktur. fakat kabul edelim ki sakatken kendisini kadroda tutup da takımın en golcü ismi olan nonda ile yolların ayrılması bize bir şampiyonluğa mal olmuştur. o sezon kewell sözleşmesinin dondurulmasını kabul etmiş olsaydı rijkaard’ın ilk sezonu bambaşka bir şekilde sonuçlanabilirdi.” (andrei taganov)

    “yarın maçı arena’da izleyecekmiş. biri passolig’i olmadan stada giremeyeceğini söylese keşke. yarın kapıdan dönecek.” (thebeastlorikcana)

    “kulüp tarafından maç öncesi plaket verilecek daddy cool’umuz.” (durmstrang)

    “yarın arena’da olacakmış, yarınki maç için değil de plaket verilirken ‘harry, harry kewell’ diye bağırmak için orda olmayı çok isterdim…” (parhuto)

    “ne yaptı da plaket alıyor insan şaşırıyor. şu adama gösterilen değerin kimlere gösterilmediğini düşündükçe üzülüyorum.” (fırt)

    “plaket alması için kupalar, başarılar, zaferler yaşatmasına gerek olmayan futbolcu. kaldı ki bize az güzel anlar yaşatmadı hani kendisi. herhalde 25 milyon taraftarın içinden bu adamı sevmeyen birisini bulmak çok zordur. takıma yürekten bağlı oyuncularımızdan biriydi. ki bu bana göre sembolik bir şekilde ödüllendirilmesi için yeterli bir sebep. nobel ödülü vermiyoruz burada sonuçta. neyse, hoş gelmiş diyorum sevgili daddy cool’a. ayrıca kendisi benim bu takımda hagi’den sonra gördüğüm en temiz sol ayaklı futbolculardan biriydi. hani ‘ayağına top yakışıyor’ derler ya öyle bir şey. kadife gibi bilek vardı adamda.” (wes we can)

    “benim için belki de galatasaray tarihinin en sevdiğim beş futbolcusundan biri kendisi ama en basitinden ifade etmek gerekirse; galatasaray kulübüne yaraşır bir sporcuydu kewell.” (levendinho)

    “plaket alması abartılmaması gereken futbolcu. bence hakkıyla bu formayı terletmiş, potansiyellerinin üstüne çıkmış, iş ahlakı üst düzey her futbolcu için küçük bir jest çok görülmemeli.” (batıya açılan pencere)

    kendisi en sevdiğim futbolcular listesinde en tepelere oynar. plaket verilmesi normal ama kendisine verilen değer, bir suat kaya’ya veya ne bileyim bir ergün penbe’ye verilmemiştir. hoş hakan şükür gibi bir adama bile hâlâ saldıranlar var aramızda.” (eski açık çocuğu)

    “benim için çok değerlidir kendisi. bu takımda oynayan en karakterli, en candan adamlardan biridir. çok özledim çok…” (babadan cimbomlu)

    “şu adamı birkaç sene daha fazla izleyebilseydik keşke… gelir gelmez bütün kulüp personelini ziyaret etmiş aşırı sempatik eski:( futbolcu…” (batıya açılan pencere)

    “dün maç izlediğim mekânda, televizyonda kendisi gösterilince birden yaşları 60’a kadar giden erkek topluluğu ‘ayyy kewell; bak yine gülüyor’ şeklinde cümleler kurdu. ne sevimli adamsın be kewell.” (durmstrang)

    “bir kez tt arena’da maç izlerken görsem yeter dedim, yetti. sıra sportif direktörlükte…” (tozsoy)

    “o gülüşünü görünce gerçekten yüzüm güldü. istemsizce yüzümü güldürdü seneler sonra. hani hoşlandığınız kızdan öyle bir mesaj gelir de bir anda aptal gibi gülümsemeye başlarsınız ya. tribünleri selamlayıp gülümserken işte aynen şapşallar gibi gülüyordum sadece ona bakıp bir şey demeden… ah şu formayla bir şampiyonluk yaşasaydı.” (poacher)

    --- alıntı ---

    http://www.iskenderbaydar.com/stay-with-us-harry/
App Store'dan indirin Google Play'den alın