• 11004
    lig ilerliyor. artık yavaş yavaş bir şeylerin yerine oturması gerek. özellikle prandelli'nin sistem konusunda bir karara varması şart. çünkü oyuncular bir sistemi sürekli oynadıkça o sistemle rakibin kilidini açmayı keşfedecekler, kendi yeteneklerini daha önce kafada yerleşmiş planlara göre çok daha rahat kullanacaklar.

    ayrıca şu sıralar en uygun sistemin 4-3-3 olduğunu düşünüyorum. özellikle sneijder'in orta sahada oynaması takımın kesat ileri çıkamayan görüntüsünü tamamen ortadan kaldırmıştı bundan önceki maçlarda. ısrar edilmesi taraftarıyım. ayrıca tarık çamdal her maç ben sağ bekim diye bağırıyor. evet sağ bekte veysel sarı idare ediyor ancak efektif bir sağ bekten yoksun kaldığımız gibi sol bekte de tarık istenen performanstan uzak. bu durumda prandelli'nin sol bek mevkiine bir çözüm üretmesi gerekiyor. elinde hakan balta var. onun dışında yasin, furkan gibi oyuncular da mevcut. tabi bir de yabancı kontenjanına göre en ideali telles de forma giyebilir.

    buna göre form durumuna göre ya bruma ya da pandev şans bulacaktır takımda. özellikle pandev'in oynaması ileri üçlümüze ciddi anlamda zeka ve yaratıcılık katacaktır. bu bölgede zorlandığımız maçlarda hem bir dinamizm hem de pas durağı olarak emre çolak da ara ara kullanılabilir. çünkü oldukça iyi defansif özelliklerinin yanısıra topu takımda tutan ve sürekli pas alternatifi olan bir oyuncu. ayrıca zaman zaman gayet yaratıcı da olabiliyor. ben emre çolak'dan ama 30 dakka ama 90 dakka aslında her maç yararlanılması taraftarıyım. özellikle türkiye ligi'nde rakibin durumuna göre melo, emre, sneijder orta üçlüsünü bile kaldırabilir takım. yeter ki öndeki 3'lü sürekli oyunun içerisinde olsun. ancak dordmund, fenerbahçe gibi ciddi rakipler karşısında melo, hamit, sneijder üçlüsü verimli olacaktır. hem form tutana kadar selçuk da biraz dinlenir. bu durumda yabancı kontenjanı muslera, chedjou, melo, sneijder ve bruma - pandev ikilisinden biri şeklinde 11'e yansır. dzemaili ve telles de alternatif olarak takımda kendilerine yer bulurlar.

    tabi bu benim tercihim. ancak ısrarcı olduğum tek nokta artık bir oyun yapısında karar kılmamız ve onda gelişmemiz. kimin ne zaman nereye koşturacağını bilmesi. maç içerisinde 110 km koşacak kondisyona geldikten sonra artık sistemi oturtmanın vaktidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın