• 10999
    18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçı sonrası, 2 forvetli sistemle sezona devam etmesi gereken takım. ceza sahası dışından bu kadar iyi isabetli şut atan oyuncumuz varken, tek forvetle oynatıp rakip takımın orta saha oyuncularımıza adım attırmamaları pozisyon kısırlığı çekmemize neden oluyor. kanatlarımız ne yazık ki düşündüğümüz gibi çalışmıyor. bruma oynatılamıyor, olcan sıfıra inemiyor. bu durumda bol bol şut çekmemiz gerekiyor ama ceza sahası önü çok kalabalık olduğu için bunu da yapamıyoruz. olcan, sneijder, selçuk, hamit, emre, dzemaili hatta ve hatta melo dahil yaradana sığınıp çok güzel şutlar çekiyorlar. bu oyunculara bu ortamı yaratmak lazım. sneijder'in attığı ikinci golde burak ve umut'un yaptığı koşular nasıl sneijder'e rahat bir vuruş imkanı sağladı hepimiz gördük sanırım.

    bunun dışında orta sahada fizik gücü artıran ama başka bir ekstrası olmayan dzemaili yerine topu hızlı kullanma ve oyun görüşü yüksek olan hamit'le başlansa ne orta sahayı rakibe bu kadar kolay bırakırız, nede ileri top taşımakta bu kadar yetersiz kalırız.

    son olarak veysel. ne yazıkki bu çocuk bu performansı ile sabri'yi aratıyor. o kanatta kesinlikle tarık kullanılmalı. tabi dün gökhan'ın karşısında hakan ya da telles olsa, sıkıntı yaşardık ama ne yazık ki sıralamaya koyduğumuzda tarık, telles, hakan, sabri, veysel diye sıralanır diye düşünüyorum.

    bu şekilde defansif takım görüntüsünden kurtulup daha fazla hücüm yapan bir takım olabiliriz belki. 2 forvet rakip defansın ileri çıkmasını engellerken, kalabalık orta saha oyuna ağırlığını koyabilir. tabi hiç bir zaman düzgün defans yapmayı beceremememiz bize sıkıntı yaratabilir.

    ------------- muslera ------------

    ---- chedjou - semih - tarık ----

    -------- melo ---- selcuk --------

    - olcan ---- sneijder --- bruma -

    -------- umut -- burak --------

    veya bu şekilde bir dizilişle çıkıp telles ve tarık’ın ileri geri çalışmasıyla birşeyler denenebilir.

    ------------- muslera ----------

    ------- chedjou - semih -------

    -- tarık ---- melo ---- telles --

    ----- hamit ---- selçuk --------

    ----------- sneijder ------------

    -------- umut -- burak -------

    son olarak prandelli’nin geçen hafta u21 maçında iyi performans gösteren emre’yi oyuna alması, haftalardır üzerine ekleyerek birşeyler gösteren hamit’e güvenmesi bence olumlu gelişmeler. sadece dzemaili oyundan çıkmışken, ayarsız enerji umut yerine pandev’i tercih etmesi hoş olabilirdi diye düşünüyorum.

    fakat aklımda prandelli’nin ilk açıkmalamaları da duruyor ve bize izlettirdiği oyun da sanki bunu destekler nitelikte. önce defans yapmayı öğrenmiş gol yemeyen bir takım yaratmaya çalışıyor, fakat düşük performanslı, yakaladığını atamayan hatta ve hatta hiç bir pozisyon yakalayamayan bu hücüm kurgusuyla pek başarılı olamadığımız aşikar.

    devamlı garanti pozisyonlar kovalayan muhafazakar bir savunma yapısı yerine devamlı şut çekip rakibine hep savunma güvenliğini düşündürmek zorunda kalan bir galatasaray arasında seçim yapması gerekiyor sanırım. hiç pozisyona giremeyen takım karşısında kendine güveni gelen bir rakip yerine hep tetikte bekleyen tedirgin bir rakip işimizi daha kolaylaştırır bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın