• 84
    süper kupa maçında olduğu gibi , iki topu çeviremediğimiz için maçın bütün kontrolünü rakibe verip bütün maç kontra kovalıyoruz. böyle olursa kazanmamız çok zor.
    he yok bir anda sihirli bir degnek dokunur baskılı ve top cevirerek oynayabilirsek en az 3 atarız.
    belki kimse katılmayacak ama sneijder ortasahada olmalı, arsenal maçı gibi. diziliş önemli değil ne yaparsanız yapın fakat şu an takımda sneijder'den başka topun takımda kalmasını sağlayacak tipte bir oyun kurucu yok.
    2. olarak da hamit çok önemli. top tutabilen bir santraforumuz olmadığı için ortasahada topu oralarda tutabilen, hem toplu hem topsuz alanda aldığı pozisyonlarla ortasahamızı rahatlatan tipte bir oyuncu olduğu için kendisi bu maç elzem.
    ayrıca uzaktan da yazabilir bu maç.
    onun dışında yine çoğu kişi itiraz edebilir ama chedjou'nun da performansı önemli. kötü gününde olursa ne yaparsak yapalım bu maçtan bir şey çıkaramayız. günü gününü tutmayan güven vermeyen bir stoper.
    bana kalırsa en büyük silahları caner. kendisi derinden top kesen bir oyuncu, cizgiye fazla inmiyor erken ortalar yapıyor bunlara fenerde webo harika vuruyor.
    webo'ya vurdurmamak imkansız ona yapacak bir şey yok fakat caner'i çabuk kapattığımız sürece 2. bir planı olmayacaktır.
    tabi umarım webo yerine de emenike oynar.
    geçmişe dönüp baktığınızda fener sol beklerinden çok çekmişliğimiz vardır o da enteresan bir anektod.
    gökhan gönül ve kuyt yine sağda çok enerjik olacaklardır. orayı sol bek ve sol açıkla mesela telles pandev gibi kapatmaya çalışırsak pek bir şansımız olmaz. orada bence yapılabilecek en güzel olay, bir sol beke ortasaha desteği getirip, sol açık oyuncusunu ilerde bırakmak. bu durumda gokhan'ın boşalttığı kanadı kullanırız. tabi prandelli'den böyle bir şey beklemiyorum. gökhan sadece ileri geri müthiş mücadelesiyle ön planda, skor katkısı caner kadar değil. kendisine önlem almaktansa boşalttığı alana girme planı bence işe yarar.

    onun dışında umut'un stoperlere yapacağı baskı çok önemli. özellikle emenike oynayacaksa savunmalarını gelişi güzel uzun toplara zorlarsak emenike, webo gibi o topları indiremez daha kolay marke edilir. toplar bizde kalır. top bizde kaldıkça takımın kendine olan güveni de artar. webo olursa indirebilir tabi bu durumda önde pres bir anda kalemizde pozisyona sebebiyet verebilir.

    diego'dan kesinlikle çekinmiyorum. herhangi bir ortasahamız yekta'dır cemali'dir ona fazla nefes aldırmaz. zira derbi olduğu için kolay düdük de çalmayacaktır. tabi prandelli'nin nasıl bir dizilişle çıkacağı da önemli.

    neyse çok beklentim yok fakat umarım kazanırız. 1-0 olsun bizim olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın