• 88
    iskender abi yine altına imza atılacak bir yazı yazmış çok sevgili renktaşlar:

    --- alıntı ---

    düzen böyle
    gazetelere, televizyonlara bakıyorum da resmen bir gülme geliyor.

    kendini bu kadar ciddiye alan adamların, ‘ciddi ciddi’ onlara kulak verenlerin halini görünce eskiden olsa üzülürdüm, artık ciddiye bile alamıyorum.

    düşünün; “şeytan” lakaplı rıdvan dilmen, “türk futbolunda devrim geliyor” demiş…

    ve bu sözler neredeyse her yerde ‘ciddi ciddi’ manşet olmuş…

    “büyük müjde” falan bile demişler…

    “devrim” dedikleri, “müjde” dedikleri şey yabancı sınırının ocak ayında kaldırılacağı iddiası…

    müjdeye gel…

    galatasaray yasağın ta en başından beri buna karşı çıkarken, kahvedeki adam bile bu işin yabancı sınırlamasıyla düzelemeyeceğini açık seçik görürken siz çok bilmişler nerelerdeydiniz?

    şike cezaları nedeniyle avrupa’ya gidemeyen kulüpler ile galatasaray arasındaki sportif başarı dengesinin açılmaması için üretilen bu yapay sınırlamayı allayıp pullayıp elbirliğiyle desteklemediniz mi?

    yasağa rağmen tüm kulüpler sahaya çıkartabileceklerden fazla yabancıyı kadrolarında tutarken bunun türk takımlarına yüklediği mali külfeti fark edemediniz mi?

    bonservisi 500 bin, bilemedin 1 milyon euro etmeyecek yerli futbolcular yabancı sınırı yüzünden bulunmaz hint kumaşına dönüşürken kulüplerin sırtına binen yükü göremediniz mi?

    başta 3 büyük olmak üzere neredeyse tüm kulüpler akıl almaz zararlarda şu an… finansal fair play’e uymadıkları ya da uyamayacakları için muhtemelen avrupa kupaları’nın dışında kalacaklar birkaç seneye…

    bugün türk futbolunu yönetenler, futbol kamuoyunu ekrandan, köşelerinden, sayfalarından yönlendirenler o zaman geriye dönüp “ya biz nerede hata yaptık” diyebilecek misiniz?

    tabii ki demeyeceksiniz…

    ne de olsa play-off garabetini savunanlar, yabancı sınırını alkışlayanlar, şikeye sessiz kalanlar, hatta kefil olanlar, suni federasyonun önünü açanlar, doğruları görmezden gelenler, passolig’in yaratacağı zararı bile bile umursamayanlar da sizlersiniz…

    siz sadece suçu birinin omuzlarına yıkıp, hiçbir şey olmamış gibi yolunuza devam edersiniz.

    bu suçlu bir gün mehmet ali aydınlar olur, bir gün abdullah avcı, bir gün ünal aysal…

    bir sizlere bir şey olmaz bu ülkede…

    ne de olsa bu ülkenin düzeni böyle…

    ***

    bu arada işini layıkıyla yapanlar üzerlerine alınmasınlar bu yazıyı… çünkü bu piyasanın içinde olanlar kimleri kast ettiğimi gayet iyi biliyorlar…

    --- alıntı ---

    http://www.iskenderbaydar.com/duzen-boyle/
App Store'dan indirin Google Play'den alın