• 407
    daha önce youtube linki verilmiş; (bkz: #976839)
    ne olur ne olmaz, kaybolmasın diye ben de alkışlarla yaşıyorum linkini vereyim. link, maç önünden başlayıp kupa töreni sonrasına kadar trt yayınını içerir.
    http://alkislarlayasiyorum.com/...latasaray-vs-arsenal

    maçın devre arası programında sunucu yalçın çetin'in ve yorumcular turgay şeren ve hıncal uluç'un yorumlarını, yayında olduğu kadarıyla yazıya dökmek isterim:
    yalçın çetin:... gerçekleşti. tempoyu biz ortaya koyduk ve galiba genelde de biz hakimdik oyuna; ne dersiniz?

    hıncal uluç: (anlaşılmıyor) şu ana kadar gayet iyi oynadığı için arsenal'li futbolcular ve arsenal düşündüğü oyunu sergileyemedi. bütün maç böyle bir tempo çekişmesi halinde geçtiği için, ilk kırbeş dakika, hakikaten ahlar vahlar, bir tane çok muhteşem (anlaşılmıyor) inanılmaz (anlaşılmıyor) ...

    yalçın çetin: bu arada sizin mikrofonunuzda sanırım bir problem var. açılması gerekiyor. bu arada sizin sesiniz yayına gelmiyor. hemen sayın şeren; ikinci yarıyla ilgili, bu ortaya konan oyun gerçekten de umutlandırdı bizi. ne dersiniz?

    turgay şeren: vallahi doğrusu galatasaray çok iyi oynuyor. yani arsenal ne yapıyorsa sahada galatasaray aynı şeyi yapıyor. hemen hemen maçın ortağı galatasaray, galatasaray'da ...

    yalçın çetin: pozisyon izliyoruz bir yandan. herhalde en kritik pozisyon ne dersiniz?

    (ekranda arif'in kaçırdığı gol pozisyonu var.)

    turgay şeren: evet, ve çok kolay bir goldü arif için. ama olmadı. onların da overmars'ın attığı birçok nefis bir şutu var. taffarel'in kurtardığı nefis bir gol var. demek bir-bir; o da olmadı, o da olmadı. ama galatasaray hakikaten finale yakışır bir oyun oynuyor. ve bir avrupa takımı gibi değil, artık avrupa'nın en iyilerinden biri gibi oynuyor. bu bile bize bir övünç verici. galatasaray'da aksayan oyuncu yok. ama ayağındaki topu lüzumsuz yere tutup sarı kart alan oyuncular var ve topu daha önce çıkarsalar o sarı kartlar olmayacak. veya hagi sinirlenmemeli. ve hakem çok iyi. hakem her iki tarafa da en iyi şekilde düdüğü çalıyor. artık yapacak bir şey yok. yapacak tek şey rakip defansın yapacağı bir hatadan gol atabilmek. en önemlisi de defansımızda popescu iki kez fevkalade kesti sol taraftan overmars'ın getirdiği topları. fevkalade kesti, arkada üç tane arsenal'li futbolcu bekliyordu. ama ilk yarının sonunda galatasaray hakkı olduğu 0-0'lık beraberliği aldı hatta 1-0 öne de geçebilirdi. ama hiç önemli değil, ikinci yarıda da galatasaray'ın çok iyi oynayacağına inanıyorum.

    yalçın çetin: sayın şeren'in bu düşüncesine ne dersiniz? pozisyon zenginliğini ikinci yarıda da yakalayabilecek mi galatasaray sayın uluç?

    hıncal uluç: şimdi birinci devrenin gerçek gol pozisyonu bizdeydi. overmars'ın şutunu gerçi taffarel iyi kurtardı ama overmars çok yandaydı.

    turgay şeren: tabi.

    hıncal uluç: zaten o yüzden arif kaleyi karşıdan gören bir yerdeydi. yanında da hakan vardı. kendi de atabilirdi. hakan'a da attırabilirdi. heyecan galiba işte bu. (gülüyor.) ama birinci devre hakikaten çok başa baş geçti. bunda bizim orta sahanın beklenen görevini yapmasının büyük rolü vardı. orta alanımız çok iyi bastırarak, çok iyi bastırarak arsenal'in oyun kurmasını engelledi ve arsenal bireysel akınlar bir de duran toplar, korner kombinezonlarıyla ancak oyunu düşünebildi. bir iki pozisyonda birebirde kaybettik, onun sebebi de dikkat ederseniz galatasaray savunması birinci topa basmakta fevkalade istekli ve çok hırslı ve çok çabuk çıktıkları için kontrollü arsenal'li futbolcu onları geçebiliyor ama çok azdı bu maçın içinde. genel görünümde biz bu devreyi çok başa baş oynadık. ve maçın bakın defalarca gösterilen pozisyonu...

    yalçın çetin: ofsayt da yok.

    hıncal uluç: hayır...

    yalçın çetin: elini kaldırıyor ama ofsayt da görünmüyor.

    hıncal uluç: yan hakemin çok güzel bir tespiti var orada. çizgi, yan yana oldukları zaman ofsayt değil. ve genelde kuraldır. elini kaldıran adam da ofsaytı bozmuştur muhakkak.

    turgay şeren: evet.

    hıncal uluç: ofsaytı bozan adam da orada...

    turgay şeren: zaten fazla da itiraz etmediler gol kaçınca, hıncal.

    hıncal uluç: yani, ama bu gol olsaydı ikinci yarı daha kritik olacaktı arsenal için.

    yalçın çetin: bu da yine ilk yarıdan akıllarda kalan bir pozisyon.

    (ekranda arif'in kalenin hemen üstünden auta giden şutu var.)

    yalçın çetin: arif'in şutu. yine, pozisyonlarda arif ön plana çıkıyor gerçekten de. seyirci...

    turgay şeren: burada hıncal'la konuşurken biraz sağa, sola gitseydi top dedik. ama dikkat ederseniz seaman'ın* tam üstüne gidiyor ki o topun gol olması mümkün değil. ama ondan sonraki kaçan gol, yazık yani hakikaten. galatasaray buradan zor, kötü ayrılırsa bu kaçan golün büyük bir rolü olacak diye düşünüyorum.

    yalçın çetin: ama galiba oyun ikinci yarı için umutlandırıyor, ne dersiniz?

    hıncal uluç: çok, çok.

    yalçın çetin: arsenal'in daha önceki maçlarını hatırlıyoruz, lens'le oynadığı yarı final maçlarını. hep tempoyu ayarlayan, ilk dakikadan son dakikaya kadar rakibe pozisyon şans vermeyen bir takım. ama burada zaman zaman galatasaray karşısında aciz durumlara düştüler, özellikle savunmada.

    turgay şeren: galatasaray kötü bir takım değil, maçın başında da söyledik; galatasaray bugün hakikaten avrupa'nın iyi takımlarından bir tanesi. ne bileyim, türk oyuncuların yanı sıra ve hagi de popescu da bugün çok iyi oynuyor, taffarel de elinden geleni yapıyor. yani galatasaray'ın arsenal karşısında gösterdiği oyun hakikaten iftihar edici bir durum.

    (ekranda hakan'ın röveşatası var.)

    yalçın çetin: o pozisyon şu an görüntüye geldi. hakan şükür'ün, sayın uluç böyle bir pozisyonda röveşata atabilecek kaç santrafor vardır acaba dünyada?

    hıncal uluç: yani inşallah ikinci yarıda bunların ağlarla kucaklaştığını da göreceğiz. şu ana kadarki futbolumuzda oyunumuzda fevkalade ümit var. geride popescu olağanüstü bir beyin. bülent muhteşem mücadele ediyor. solda hakan...

    turgay şeren: ama gereksiz bir sarı kart aldı galiba değil mi? bülent değil miydi o sol tarafta...

    yalçın çetin: ergün'ün topu kaybetmesinden sonra gelişen bir ataktı o.

    hıncal uluç: ama orada da...

    (aniden ponpon kızlar çıkıyor.) *

    not: herhangi bir hata ve eksik durumunda mesaj yoluyla gerekli düzeltmeyi yaparım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın