• 105
    skor ya da tur için gereken şeyler yazarlarımız tarafından söylenmiş. ben olaya biraz daha farklı yönden bakmak istiyorum.

    bu gecenin en önemli şeylerinden biri, linderoth'un dönüşüydü benim için. iki sezonda on beş maça çıkmış, sakatlıklardan başını kurtaramamış ve bu yüzden takımdan gönderilmesi sık sık gündeme gelmiş linderoth, çıkıp özlediği işi yaptı bugün. belki tedirgindi, tutukluk vardı üzerinde; ama geri dönüş sinyallerini verdi. linderoth'un kalitesini tartışmaya gerek yok. şu an onun ihtiyaç duyduğu en önemli şey, kendisine güvenen bir hoca. rijkaard da ona olan güvenini gösterdi bu gece. iki yıldır nerdeyse hiçbir şey yapamamış linderoth'u tereddüt etmeden sahaya sürdü. yeniden bir şanssızlık yaşamazsa, linderoth'un bu güveni boşa çıkarmayacağını düşünüyorum.

    mustafa sarp'ın, taraftarı golle selamlaması da kendisi adına oldukça güzeldi. geldiğinde tereddütle yaklaşılan ve hala tam olarak güvenilmeyen mustafa sarp, bu golle dikkatleri üzerine çekti. yeni geldiği büyük bir kulüpte, taraftarla buluştuğu ilk maçında golünü atması çok keyifliydi. belki bu golle kendine güveni daha da sağlamlaştı ve kendisinden beklenenler için daha farklı bir profil çizmeye başlayacak bundan sonra. yani bu gol, mustafa sarp için bir milat olabilecek kadar değerlidir bana göre.

    serdar, bu maçta kendisine verilen fırsatı iyi değerlendirmiştir bence. rakipten dirsek yiyip oyundan çıkmasaydı, eminim daha güzel şeyler izletecekti bize. onu izlerken, arda'nın avrupa maçında kendini göstermesi geldi aklıma. belki yeni bir arda olacak serdar, o da yüzümüzü arda gibi güldürecek. bugün başına gelen talihsizliğin önünü keseceğini düşünmüyorum. rijkaard ona gerekli önemi verecektir. bu genç adam, çok yakında hepimizi en az arda kadar kendine hayran bırakacak. bu maçta çok değerli bir oyuncu kazandığımızı ilan etmek yanlış olmaz.

    sabri yine eleştiriliyor, yine hakkında çok şey söyleniyor; ama bugün kullandığı duran top oyunun kaderini değiştirdi. on bir kişiyle defans yapan bir takıma karşı çok kritik bir gol atmamızın yolunu açtı. bana kalırsa, ilk maça göre çok daha iyiydi. bugün yaptığı asist için, asla eleştirmeyeceğim sabri'yi. orta açmadaki sorunu devam etse de, sürekli bindirmeler yapması güzeldi.

    rijkaard'ın taraftarla buluşması muhteşemdi. hocamızın nasıl desteklendiğini ve taraftarımızın ona nasıl güvendiğini bu maç öncesi çok net gördüm. bu bence çok önemli. büyük başarılara alışkın olmamız sebebiyle, zaman zaman sabırsız olup acımasız eleştiriler yapabiliyoruz. bugün bunun değişeceğini hissettim. rijkaard'a çok güveniyoruz ve onun kalitesinin farkında olduğumuz için, sabır göstermeye hazır olduğumuzu cümle aleme ilan ettik. taraftarın bu büyük desteği hem hocamız hem de oyuncularımızı için ekstra motivasyondur. gelecek maçlarda daha hırslı ve daha savaşçı bir galatasaray göreceğimizin habercisidir.

    bugünkü maç skordan çok, oyuncuların yeni başlangıçlar yapması için önemliydi. bunun da gerçekleştiğini düşünüyorum. galatasaray'ımızın oyun anlayışının değişmeye başladığını ve yeni sistemin oturmaya başladığını gördüm. her şey daha iyi olacaktır. sabır göstermek yeterli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın