• 26
    ben menejerlik oyunlarını only commentary oynamayı hiç sevmem. çünkü oyunda biraz görsellik bile olmayınca, fm bir excel tablosundan farkı kalmıyor. extended yapar, attığım gollerin de tekrarını izlerim.

    heh işte bu oyunu benim gibi oynayanlar için umarım 3d motoru gerçekten 1-2 çıta daha yükselmiştir çünkü oyunu aylarca oynadıktan sonra artık bazı şeyler kendini tekrar etmeye başlayınca biraz kabak tadı verebiliyor. şu ana kadar bu maç motoru kötüydü demeye çalışmıyorum. belli bir süreç geçirdi ve gelişmeye devam ediyor.

    mesela örnek vereyim, herkesin başına farklı farklı saçma olaylar gelmiştir şu ana kadar:

    - top taca çıkınca, oyunu başlatmak için kalecinin gidip 10 saat topu alıp altı pasa koyması. fm14'te bu aşağı yukarı çözülmüş gibiydi önceki oyunlarda çok fazla oluyordu ama bu bir sorun.
    - kornerlerdeki gollerin benzerliği. orta gelir ön direkteki stoper topu kontrol eder, ölçer biçer ve ayağıyla tavana asar. bu goller kendini hep tekrar eder ki bu gerçek futbolda olması çok muhtemel bir gol şekli değildir. sonra bir bakarsın stoper sezonda 9-10 gol ortalamasıyla oynuyor ve 7'si falan hep aynı gol.
    - oyuncu sakatlanıp tedavi görürken kalede gol görmek. eski oyunların bir hastalığıydı.
    - maçta kaleye 35 şut atıp kalende 1 şut görüp 0-1 yenilmek olayı futbolda olan bir şeydir ama bu fm'de normalden fazla yaşanan bir senaryo. ayrıca 25 şutlar, 35 şutlar falan sık tekrar ediyor, gerçekte öyle bir şey yok malesef.
    - özellikle son oyunun minik buglarından biri: kalecinin topu degajla atınca topun kısa düşmesi, topu kazanan rakip oyuncunun kaleciyi önde görüp uzaktan şutu ve gelen gol. bu futbolda görülen bir şeydir ama nadirdir. fm15'te bu 2-3 maçta bir yaşanınca sürekli, bug olduğu anlaşılıyor ve demotive ediyor adamı.
    - semih kayanın 13 milyon euro'ya fenerbahçe'ye imza atması. hayır beyler, böyle bir şey olamaz, tüm diğer buglar bir yana bu olay bir yana, kabul etmiyorum. * şaka tabi ki ama cidden adama sigara yaktırır maalesef bu gözler bunu gördü oyunda olsa bile.
    - seyircilere, stadın atmosferine, gol sevinçlerine, oyuncu animasyonlarına, maç topunun fizik motoruna çok daha zengin şeyler yapılabilir fakat bu oyunu oynayanların önemli bir kısmı maçları only commentary takip ettiğinden sports interactive herhalde fifa tarzı devrimler yapmayı uygun görmüyor.

    bu yazı sadece oyunun maç içindeki görselliğiyle alakalıydı. diğer kısımlarla ilgili de fikirlerim yok değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın