resim
Neymar da Silva Santos Júnior
Takım:Al-Hilal
Mevki:Sol Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 261
    dünyanın en iyi 5 futbolcusundan biri.

    barcelona'ya transfer olmadan önce yok efendim avrupaya gelirse ayağını eline verirler, yok o şaklabanlıkları yapamaz, yok efendim 2 sene sonra avrupaya döner diye zibilyon tane entry girilmişti, özellikle ekşi sözlük adlı mecrada. bugün bakıyoruz neymar dediğimiz adam sadece 22 yaşında,

    konfederasyon kupasını domine etti. en değerli oyuncu oldu. kupaya uzandı. dünya kupasını oynadığı maçlarda domine etti, en çok etki yapan 3-4 oyuncudan biriydi. yokluğunda brezilya kayserispor ayarına düştü.
    ve son olarak bu sezon, barcelona formasıyla lige 6 maçta 7 gol ile başladı. daha önemlisi bu 7 golü maç başına 50 dakika ortalama oynayarak attı. şampiyonlar liginde de ilk maçta fileleri havalandırdı.

    geçen sezon gol yollarında biraz etkisizdi. bu sezon bitiriciliğini epey geliştirdi. çalımı, asortik hareketleri azalttı. yavaş yavaş takım oyuncusuna da dönüşüyor. hakikaten helal olsun, yeni robinho denirken, yeni bir ronaldo, ronaldinho olma yolunda.

    apaçi olduğunu bende kabul ediyorum. ama bu onun ne kadar özel ve yetenekli bir oyuncu olduğunu değiştirmiyor. benim gözümde ronaldo ve messi'nin arkasında 3. durumda şu an. henüz 22 yaşında olduğunu bir kez daha hatırlatalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın