resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 1245
    türk futbol severindeki futbolcu ağaçta yetişiyor yanılgısına çok iyi örnek olan futbolcu. sen adamı bir senede gram geliştireme, disipline edeme, sonra vay efendim şunu yapamadı bunu yapamadı. bu adamın potansiyeli 6 milyon euro idi ve ingiltere, ispanya yada italya liglerin gitse şu anda değeri artmış, fiziki durumu iyi, oyun anlayışı biraz daha gelişmişti. sen aldın ve 1 senede adamı gram geliştiremedin ve suçlu tamamen futbolcu oldu.
    avrupada bir takım alsaydı telles'i büyük ihtimalle ilk bir sene kendisine bel bağlamayacaktı. adam yedekte bekleyip yavaş yavaş şans bulacaktı, antremanlarda yapılan yüklemelerle kuvvetlenecekti.
    avrupada genç oyuncular bu sayede gelişiyor. gelir gelmez adamdan sol beki uçurmasını beklemiyorlar, o bölgede zaten iyi bir adamları oluyor ve genç oyuncuyu bir iki senede iyi seviyeye çekip formayı teslim ediyorlar.
    türkiye ligi gibi ilk 11'i iyi oyuncularla zar zor dolduran takımların olduğu liglerde telles, bruma ve salih'i geliştiremezsin. sen 6 milyon euro harcamak istiyorsan o paraya alınabilecek ve orada oynayabilecek en olgun oyuncuyu alacaksın (yaşlı anlamında değil). genç oyuncu alıyorsan da hep oynatacaksın ve hatalarına müsamaha göstereceksin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın