resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 861
    --- alıntı ---

    burak ve selcuk u oynatmak zorunda kendisi. yabanci siniri ile de alakasi yok. bu adamlarin kontratlarinda menajerleri tarafindan koyulan "oyuncumu senede en az x macta ilk 11de oynatacaksin" talimatlari var. futbolun endustri kismi ile az biraz icli olan herkes zaten bunlari biliyor. 3 buyuklere gelen yerli futbolcularin cogunun kontratina bu maddeler ekleniyor zira oynamayan futbolcunun piyasasi duser. haliyle bu oyuncular oynatilmak zorunda. bu madde hem oyuncuyu hem de menajerini koruyor. o yuzden ulkemizde maalesef kotu oynayan oyuncuyu kizaga cekmek gibi bir durum yok. zira menajer adami ceker alirim diyor, sozlesme sartlarina uymazsan.

    prandellinin galatasarayda kendisini gostermesi zor. lig zaten su anda kisa adam ve genis adamin hegamonyasi altinda. kisa adam futbolla ilgili kurallari yonetirken genis adam da elinde tuttugu medya ile, dusman oldugu galatasaraya dort bir taraftan saldiriyor. daha ligde 3 hafta oldu ve galatasaray insanlarin algilarinda kaos ortami. firtinalar kopuyor. taraftar doldurusa geliyor burak ve selcuk kardeslere karsi. oyuncularin kalitesi zaten kotu, ruh yok, formlar dipte. 4 sene once vurulan sert nester darbeleri gibi darbeler lazim. prandelli nester atacak adam degol. mancini ye nester darbesi yetkisi verildi ama kendisi istemedi. turk oyunculardan bir bok olmayacagini o da biliyordu. kacti gitti.

    prandelli elbetteki iyi bir insan. bindan suphe duymuyoruz. ama basarili olmasi kisa vadede imkansiz. burada yuku unal aysal cekecek. devre arasina kadar kisa adamla ve genis adamla baris yapmasi lazim. gerekirse kisa adamin gucu ile devre arasinda yabanci ainirini kaldirtmasi gerekiyor. yoksa galatasaray sene sonu avrupaya bile gidemez.

    --- alıntı ---

    eğer ki hakikaten alıntı yaptığım yazının ilk paragrafında geçenler doğruysa böyle endüstriyel futbolun da, yabancı sınırının da, tff'nin de içine ne kadar etsek az gelir, zira bunlar lağım çukuruymuş zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın