resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 841
    bak dersin ki takımın kilit oyuncuları formsuz ve bu yüzden başarısız oluyor anlarım ama takımda formda olan futbolcu yok. herkes dibe batmış durumda. sneijder'in üstüne yimpaş yozgat spor forması geçir sneijder demezsin. selçuk'un üstüne güngören belediyespor forması geçir ulan bu adam galatasaray'ı 2 sene şampiyon yapmış selçuk demezsin. bu bütün futbolcular için geçerli.

    bir tek olcan vardı kıpırdayan onu da kadro dışı bırakarak dibe batırmaya yemin etmiş durumda.

    hadi tüm bunlara da eyvallah diyelim ve kadrodaki bütün futbolcular formsuz olsun. gerçi bunun tek nedeni yine takımın patronudur ya neyse. peki bu adamın nasıl bir futbol oynattığı ya da oynatmak istediğini anlayan var mı?

    oyunu önde oynayıp preslerle rakibi boğma futbolu mu?
    topa sahip olup sürekli pas yaparak total futbol anlayışı mı?
    topa sahip olduktan sonra hızlıca rakip kaleye gitme anlayışı mı?
    90 dakika denge futbolu oynayıp bir şekilde gol atma anlayışı mı?
    kanat organizasyonu ve duran toplarla etkili olma anlayışı mı?

    futbolcular formsuz bile olsalar takımın ne oynamak istediği anlaşılır. futbolcular ne oynayacağını bilmeden sahaya çıkıyorlar. topu aldıklarında ne yapacakları hakkında fikir yok. hızlıca kaleye mi gideyim, kanatlara mı aktarayım bilmiyorlar. hepsi ilk defa futbol oynuyormuş gibi davranıyorlar.

    hazırlık maçlarında furkan'ı sağ bek olarak kullanmış ama sağ beke ihtiyacı olduğu vakit furkan aklına bile gelmemiş. peki kimi oynatmış? sol açık-sol forvet yasin'i.

    takıma bek oyuncusu alınmış sağ ayaklı adamı sol bekte oynatıyor. tamam tarık solda da oynayabiliyor ama ters taraf. halbuki ileri çıkmayan ama defansif özellikleri iyi olan hakan balta var. hakan'ın form durumu geçen seneye göre iyi durumda. hakan'ı sol bek oynatırsın ve maç içinde 3'lü savunmaya bile dönebilirsin. chedjou-semih-hakan'lı üçlü savunma. yani oyuncu değiştirmeden taktik değiştirebilirsin.

    bir lig maçının ilk yarısını 2-0 geride kapatabilirsin bu olur normaldir ama ikinci yarıya aynı anlayış ve aynı kadroyla çıkamazsın. bu normal değil ve doğru değildir. lig maçıdır çünkü. 2-0 kaybetmekle 10-0 kaybetmek arasında puan olarak fark yoktur. rakip 3 puan alır sen 0 puan alırsın. eleme maçı olsa ilk maçta deplasmanda 2-0 yenilmeyi kabul edebiliriz ve ikinci yarı farkın açılmaması için aynen devam etmeni bile anlarım. dersin ki rövanşta biz 3-0 yenip tur atlarız eyvallah ama lig maçı bu yahu. 2-0 gerideysen saldırmak zorundasın. 1 puanı bile kurtarmak durumundasın.

    şu anda kendisi kanserli hücredir ve vücudumuzda yer alıyor. gün geçtikçe vücudun her tarafına yayılacak. umarım hemen söküp atarız bu virüsü. adam bizi catania ile karıştırıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın