resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 833
    kendisini korumak için futbolculara bok atan adamlara bayılıyorum ya. milyonluk eşekler koşmuyor, yerli futbolcular çok kalitesiz, yerli futbolcular takımı sabote ediyor.

    bundan 3 sene önce fatih terim'in ilk senesinde senin yerli ve yabancı futbolcuların bundan daha mı iyiydi? aksine daha kötüydü. emre çolak o takımda 11 oynuyordu. şimdi 18'e alınmayan engin baytar o takımın yıldızıydı. lan hakan balta falan her maç oynuyordu düşün.

    bizim yerliler kötü de balıkesirspor'unkiler daha mı iyi?

    futbolcularda falan sorun yok. selçuk kötü. evet, selçuk bence de kötü ama hasan şaş bizzat kendisi itiraf etti. bu çocuğu bu performansa biz ittik, sonrası da çorap söküğü gibi geldi diye. adam, selçuk orta ikilide müthiş işler yaparken, biz burak-sneijder-drogba üçlüsünü oynatabilmek için selçuk'u sağ iç ve sol iç oynatmaya çalıştık ve o günden beri de düşüyor adamın performansı dedi.

    26 yaşındayım. 96 sezonu galatasaray'ını az biraz hatırlıyorum. o günden bu güne izlediğim en kabız galatasaray'ı izlettirdi bana prandelli şu 5 resmi maçlık süreçte. 5 resmi maç yapıyorsun, elinde sneijder, bruma, burak, pandev, olcan gibi adamlar var ve sen 5 resmi maçta sadece 3 tane gol atabilyorsun. bak, müthiş atak yapıp, şanssızlıklar falan değil he. baya baya kaleye bile gidemedik bu 5 maçta. 3 gol çok bile yani.

    balıkesirspor sana karşı çift forvetle sahaya çıkıyor, sen ise sanki barcelona'ya karşı deplasmanda oynuyormuş gibi 3 tane defansif orta saha ile çıkıyorsun. 5 maçtır bunu deniyor ve olmuyor. olmayacakta.

    hani zaman lazım deniliyor ya kendisi için, iddia ediyorum, şu 3'lü orta sahası ile bütün sezonu geçirsin bu takım sezonu 50 golle bitirir. adam bruma'yı çıkartıyor emre çolak'ı alıyor. 4'lü orta sahaya geçiyor ama herkes "mc".

    oynamak istediği futbol için sol beke caner'i, forvete sow'u, orta sahaya da melo ve selçuk'un yanına oğuzhan özyakup'u koyması gerekiyor. ama malesef senin elinde bu adamlar yok. beklerin gümbür gümbür gidip gelemez o sahayı. göbekte harikalar yaratan melo ve selçuk'u katlemeye devam diyorsun. adamlardan sağ, sol iç yaratmaya çalışıyorsun. bruma, olcan, pandev, yasin gibi kanatta oynayabilecek, lig seviyesinin baya üstünd adamların var ama içlerinden sadece bruma'yı oynatıyorsun onun da bu sikindirik 4-3-3 dizilişind nerede oynadığı belli değil. kanat desen kanatta oynamıyor, forveet desn hiç değil. bütün maç deli dana gibi koşturuyor.

    sneijder zaten 15 metre top sürüp adam eksilten bir adam değilken sen hücumda koşabilen sadece 2 adam bırakıyorsun. burak ve bruma.

    3'lü orta saha saplantısından vazgeçmediği sürece her maç bu kabız oyunu izleyceğiz. takımın alışmasıyla, zamanla falan zerre alakası yok. bir defa olayın bir mantığı var ya, bu üç defansif orta saha ile bir takımın iyi hücum etme imkanı yok.

    he evet he, türk futbolcular çok kötü, berbat. amk cihan haspolatlı, orhan ak, sabri falan bu takımda banko oynayıp şampiyon oldu.

    adam 2-0 mağlup ama 70 dakika o üçlü defansif orta saha düzninde devam ediyor. vallahi çıldırıcam ya. atmış ileri 3 tane adam, onların tek başına gol atmasını bekliyor.

    gerçi futbol romantikleri şimdi yine bizim göremediğimiz bir sürü şeyi görüp yazarlar. bayılıyorum bu adamlara ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın