resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 832
    öncelikle şunu söyleyeyim ki takımın bu kadar kötü olmasında bence kendi dışındaki etkenler var. balıkesir'e tek bir yöneticinin bile gidememesi, tff'nin galatasaray'ı şamar oğlanına çevirmesi, taraftarın kontrol edilemez öfkesi, yönetim değişikliği, geç tamamlanan transferler... takımda forver olmaması (burak yılmaz ve umut bulut'u toplasanız bir webo etmez. berk'in de tecrübesi eksik. kiraya verilmesi gerekiyor)

    ama işin prandelli'yle ilgili kısımlar da var: prandelli yangına su dökmüyor. körükle gidiyor. antrenman performansı kötü olduğu için olcan'ı kadroya almıyorsan, maç performansı kötü olan oyuncularına da yaptırım uygulaman gerek. burak yılmaz ve selçuk inan prandelli geldikten sonra da hiçbir şey oynamadılar. hiçbir katkı veremediler. kadro dışı bırak demiyorum, yedek bırak. bir maçta 45 dakika boyunca takımın hiçbir şey veremediyse oyuncu değiştirirsin. formasyon değiştirirsin, bir şeyi değiştirirsin. 20 eylül 2014 balıkesirspor galatasaray maçında 60. dakikaya kadar hiçbir şey değişmedi. resmen skandal. oysa en az iki oyuncu değişikliğiyle başlamamız gerekiyordu.

    takımın şut denememesi konusunda da bir şey yapmalı. kapanan rakiplere karşı en önemli silahlardan biri şu. seker, çarpar, pozisyon olur, girer girmez, başka şey, ama ihtimalin artar.

    bunun yanında pandev yerine gomis transfer edilseydi bu takım için çok daha faydalı olurdu. galatasaray'a öyle bir oyuncu gerekiyor. kapanan, atak bile yapamayan takıma orta yağdır. kafayı kim vuracak. zamanlaması iyi, hava toplarına hakim bir yarma gerekiyor bunun için. gomis ideal adamdı. hem de bonservisi yoktu. pandev yerine böyle bir adam çok daha mantıklıydı. sözlük son derece karşı çıktı, ama galatasaray'ın ihtiyacı olan futbolculardan biri bu tipte bir oyuncu.

    ayrıca galatasaray'ın enerji değiştirmesi gerek. bu da daha çok genç oyuncuyu kullanarak yapılabilecek bir şey. prandelli paf takımını iyi izleyip genç oyuncularla da ilgilenmeli. gerçi paf takımında en son vedat inceefe, özkasap vardı. bunlar çocuklara ne katabilmişse... içimden bir ses "hiçbir şey" diyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın