• 10846
    eldeki malzemeyle 4. yıldız hayal. en azından sadece cacık yapılabilecek bu takımla radikal kararlar almalıyız. tarık çamdal 13 eylül 2014 galatasaray eskişehirspor maçında sol bek oynadı. yekün 5 bindirme yaptı ve ileri çıktığı her atak rakip kalede pozisyon oldu. eldeki oyuncu grubumuz içindeki bek havuzunda sol beke hakan balta'dan da alex telles'ten de daha iyi bir alternatif oraya.

    tandemi ısrarla hakan balta ve chedjou şeklinde kurmalıyız diye düşünüyorum. chedjou sağ stoper olarak bu sezon toparladı. yanına da nispeten pozisyon almasını bilen sol ayaklı hakan balta uyumu arttıracaktır.

    gelelim buradaki radikal karara: sağ bek semih olacak. 2013-2014 sezonu son 3 hafta mancini semih'i sağ bek oynattı. semih sadece oynadığı ilk maç afalladı son 2 maçta ise sağ çizgiyi harikulade kullandı. bu sezon başında da yaptığı vücutla size'ını geliştirerek iyi bir sağ bek alternatifi olacaktır.

    kanatlarda olcan-bruma mutlaka ilk 11 başlamalı. orta sahada ise melo'nun yanına ısıran, pres yapan oyuncular lazım. eldeki kadrodan furkan özçal ve emre çolak sivriliyor bu role göre. yerine göre de yekta başgan.

    ileride ise; umut bulut ya da goran pandev bruma ve olcan'a pozisyon hazırlamak için tek forvet oynamalı.

    wesley sneijder kondisyonunu maç seviyesine çıkarana kadar hamle oyuncusu olarak kenarda beklemeli ya da orta sahaya çekip oyun kurdurulmalı. mancini geçtiğimiz sezon deplasmandaki juventus maçında bu şekilde görev vermişti ve sneijder de pirlo'yla aşık atmıştı adeta.

    burak yılmaz fatih terim'den kesik yediği zaman 2012-2013 sezonu içerideki antalyaspor maçında sahiden kral gibi dönmüştü, mest etmişti hepimizi. yine böyle bir etki yaratabilir.

    selçuk inan'ın bir sorunu var. (bkz: selçuk inan/#1564695) hedefsiz kalmış olabilir. yeniden motive edici tedbirler alınabilir. iyiyken de kötüyken de senede 50-60 maç oynamak kolay değil. biraz kesik yese kafayı dinlese ona da bize de iyi gelebilir.

    şampiyonlar ligi maçlarında ise; hakan balta-chedjou-semih kaya, bir adım önlerinde solda olcan, sağda tarık şeklinde bir defans kurgusuyla oynayabiliriz.

    devre arasında salih dursun'lara, veysel sarı'lara, hajrovic'lere, adili'lere para saçmasaydık 2014-2015 yaz transfer sezonunda mevlüt erdinç'i, joel campbell'ı alacak paramız olurdu. dzemaili'ye, pandev'e falan boşa paralar ödemek zorunda kalmazdık.

    takımın iskeleti yaşlanıyor. gençleştirme çalışmalarını devre arasında yapmalıyız fakat anlaşmaların hepsi sezon sonu itibariyle geçerli olmalı.

    konudan konuya atladım fakat daha sonra edit'leyip toparlayacağım. söz. arkadaşlar pes'e bekliyor. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın