resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 278
    emre çolak'ın tekrar paf'a gönderildiği haberleri dolaşıyor. sarp, topal, ayhan, linderoth, barış'tan oluşan orta sahada ayağına top yakışan tek futbolcu gibi duruyordu. ama fiziğinin sanırım yetersiz olması buna gerekçe gösterilebilir.

    ama bu saydığım 5'li ile nasıl 4-3-3 oynayacağız ben de merak ediyorum. arda'nın o bölgeye çekilmesi de bence yeterli olmayabilir. zira arda oraya geldiğinde o bölgenin gereklerini yerine getirebilecek mi? sanki esas bölgesi olan sol açıkta daha faydalı olur gibi.

    benzer sıkıntı defans tandeminde de var. servet-gökhan ikilisi baskı altında değilken bile abuk subuk paslar atıyorlar. eğer rakip biraz pres yaparsa direk topu amaçsızca şişiriyorlar. bunda hem kendi teknik yetersizlikleri etken hem de ortadaki 3'lünün onlara yakınlaşıp açığa çıkıp top istememeleri. ama bence şu aşamada 1 orta saha 1 defans şart gibi duruyor.

    ayrıca bu takımda baros'un yedeği kim? nonda mı? geçen sezon baros dışında forvet elemanları gol atamadığı için ligi kaybettik. 0 gol atan ümit karan 7-8 gol atsaydı en kötü ligi ikinci bitirirdik. baros sakatlandığında veya cezalı olduğunda oynatacağımız adam nonda ise işimiz zor.

    ortaya alınacak oyuncu pas yapan, oyunun yönünü hızlıca değiştiren özelliklere sahip olursa onunla birlilte topal + ayhan veya topal + linderoth versiyonu oynayabilir. ama tobol maçındaki gibi ayhan + sarp + barış orta saha kurgusu 4. sınıf bir takıma karşı bile pozisyona giremeden maçı bitirmemize sebep olur.

    son olarak bir sabri sorunsalı var ki, artık evlere şenlik. duran toplara vurması, aptalca ortalar yapması, defansif görevlerini zerre yerine getirmemesi, defanstan sürekli şişirme toplar yapması artık cinayet sebebi gibi. eğer göndermeyeceksek lütfen kenarda otursun. belki de oyuna sonradan girerse daha faydalı olur. zira şu takımda hiç bir pozsiyonda ona yer yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın