• 34
    milli takimlarda odenen bu maasin konusulmasinin esas nedeni ulkedeki futboldur, baska bir sey degil.

    egri oturup dogru konusalim, 2000'den sonra ulkemizde oynanan futbolla futbolcularin kazandigi para orantisiz sekilde degisti.
    paralar surekli artarken, futbol kalitesi gun gectikce dustu.
    2000 yilinda galatasaray olarak citayi yuksek bir yere biraktik, ama simdi onu daha ileri tasimaktansa ona ulasmaya calisiyor, yaklastigimizda seviniyoruz.

    milli takimlar icinde durum aynen bu sekilde.
    bizim milli takimimiz turnuvalara giden bir takim degil, kendimizi kandirmayalim.
    bizim milli takimimiz ara sira turnuvalara gidemeyen bir takim degil, kendimizi kandirmayalim.

    turk a milli futbol takimi, normal sartlar altinda turnuvalara direkt katilamiyor. bizim milli futbol takimimiz ara sira onemli turnuvalara katilabiliyor.
    hal boyleyken, bu takimin basindaki adama verilen maas da konusulur.

    ---------------------------
    marka degeri marka degeri.
    aga hangi markanin degeri?
    bu marka dediginiz sey edirne'den oteye gidemiyorki.
    ---------------------------

    konudan saptim ama soylemek zorundayim.
    yurt disinda yasadigim icin, turkiyeye her gelisimde tanidik tanimadik, bazi siyasi cevrelere yakin kisiler ozellikle bir takim sorular soruyorlar. bunlarin basinda da "yurt disindan turkiye nasil gorunuyor" hatta "turkiyenin guclendigini onlar da soyluyor mu?" gibi akli basinda insanlarin sormayacagi seyler soruluyor. cunku bu bir takim cevrelerin yasadigi dar sokaklarda turkiye almis basini yurumus, kuresel guc olmus, yurt disinda bile adindan bahsettiren bir ulke konumunda. bu kisilere "benim yasadigim" gercekleri anlattigim zaman bozuluyorlar, sen gormemissindir, haber falan seyretmiyor olabilirsin gibi tepkiler aliyorum.

    bizim futbol da aynen bu sekilde.

    biz zannediyoruzki nasil turkiye'den dortmund, arsenal falan takip ediliyorsa, alman genci de italyan delikanlisi da ingiliz amca da galatasaray'i feneri falan takip ediyor.
    yok agalar boyle bisey.
    gectigimiz sene drogba bizdeyken ingiliz basininda yer buluyordu kendine ama maalesef drogba galatasaray'i transfer etmis gibiydi bu haberlerde.

    -------------------
    ozet geceyim.
    bizim milli takimdan bi cacik olmaz.
    fatih hocanin aldigi para helal hos olsun, iyi de kazansin, devam etsin. cunku bunu yurt disinda verecek bir ikinci yonetim zaten yok.
    turk futbolcu kardeslerimde bol bol keselerini doldursun, cunku onlara bu derece kontrat verecek kulupler de anca katar da yada rusya'dadir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın