resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 274
    gençlere ne ölçüde önem verdiği gençlere bağlı olacak teknik adamdır. gençler ağzına emzik sürülecek insan evlatları değildir. gençse iyi oyuncu olduğunu düşünüyorsa yırta yırta gelecek, başka yolu yok bunun. o zaman her durumda diğerine genç olan eleman gelip öncekinin yerini alsın oynasın; olmaz. genç dediğin yakaladığı fırsatları sonuca dönüştüren adamdır. genç öyle yaser yıldız gibi ortalıklarda şuursuzca dolaşmaz, aydın yılmaz gibi manken gibi salınmaz. genç hayvan gibi çalışır, belli bir konum edinir yerini bulur. bundan vazgeçelim arkadaşlar. wayne rooney dediğin adam daha 17 yaşındayken bir boğa kadar güçlüydü ve o yaşında milli takım forması giymeye başlamıştı. keza tüm diğer kaliteli elemanlar da öyle. irfan başaran'ın nerelerde olduğu belli değil. mehmet düz mersin idman yurdu'na gitmiş. hani o herif romario'suydu türkiye'nin. feldkamp'ın ilginç sözleri var bu konuda:

    http://webaslanlari.blogcu.com/...liyorum_3592505.html

    ya da daum'un durumu. genç bir futbolcusunun eften püften bir alman takımına gol atıp abartılı sevinmesi daum'un tepkisini çekiyor. aramızda bazıları ribery'nin türkiye'de kalsaydı galatasaray'dan başka bir takıma transferinde takımımızın kazanabileceği paralar üzerine birtakım uçuk kelamlar ediyorlar. kusura bakmayın ama ribery iki sezon kalsa avrupa'nın vasat futbolcularından biri olmanın ötesine ulaşamazdı. bizim durumumuz bu. kaç yıl önce ortaya yetenek olarak lanse edilen futbolcuların durumu açıkken daha fazlasını beklemek anlamsız olurdu. iddia ediyorum ribery türkiye'de kalsaydı en fazla beş milyon euro'ya transfer olabilirdi. zira bobo, carrusca, bratu, fabio pinto örnekleri ortada. appiah'ın galatasaray'dan yetersiz diye gönderildikten sonra basamakları teker teker tırmanıp juventus'a transfer olması ve akabinde fenerbahçe'ye geldiğinde düşüşe geçmesi manidardır.

    genç futbolcu sahada hayalet gibi dolaşıyor, aydın yılmaz iki yıldır ha yıldızdı yıldız olacak diye şans sağanağına uğruyor. ne var ortada? koskocaman bir sıfır. genç futbolcu eğer öne çıkacaksa tıpkı arda gibi kendisine verilen ilk şansları hayvani bir sonuçla değerlendirecek, yoksa olmaz. karıyla kızla, gece hayatıyla bu işler olmaz gençler. sonra yıllar geçince alper gibi ağlamanın kimseye faydası olmaz. yaşını başını almış koskocaman adam ağlıyor yahu, madalyasını falan satışa çıkarıyor. olacak iş mi bu? ulan taşı sıksan suyunu çıkarırsın hala dırdır ediyorsun. gözleri görmeyen sağır dilsizler napsın arkadaş? böyle zoraki ittirmelerle dürtmelerle genç futbolcular kazanılmaz. genç futbolcu yırta yırta gelecek, gelmeye niyeti yok mu göndereceksin; yenisini deneyeceksin. bu düştümüydü hemen kaldırma huyunu bırakıp herkesin kendi başına ayağa kalkmasını sağlamamız ya da bu yönde tutum değişikliğine gitmemiz lazım. pışpışlama kültürünün, adile naşit dramatizasyonunun hepimizi getirdiği nokta otada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın