• 418
    öncelikle spora siyaset karışmamalı argümanını savunan,futbolun tarihsel gerçekliğinden bihaberlere güncel örnekler vererek başlayalım;

    -güreş federasyonu başkanı hamza yerlikaya: akp eski milletvekili.

    -eskrim federasyon başkanı müminhan bilgin: telekominikasyon daire başkanı.

    -badminton federasyonu başkanı murat özmekik: milli gençlik vakfı üyesi ve samanyolu okulları öğretmeni.

    -halter federasyonu başkanı tamer taşpınar: spor genel müdürü yardımcısı ve eski istanbul spor il müdürü.

    -gelişmekte olan spor branşları federasyonu başkanı haydar doğan: akp tunceli milletvekili adayı.

    -tenis federasyonu başkanı osman tural: ptt genel müdürü.

    -bocce bowling federasyonu başkanı ahmet recep tekcan: ankara büyükşehir belediyesi basın halkla ilişkiler daire başkanı.

    -atıcılık ve avcılık federasyonu başkanı nur ala aliş: başbakan tayyip erdoğan’ın eşi emine erdoğan’ın yakın arkadaşı.

    -boks federasyonu başkanı eyüp gözgeç: akp etimesgut belediye meclis üyesi.

    -işitme engelliler federasyonu başkanı osman aslan: akp milletvekili adayı.

    -judo federasyonu başkanı fatih uysal: gençlik ve spor bakanı danışmanı.

    -motosiklet federasyonu başkanı bekir yunus uçar: spor toto eski teşkilat başkanı

    ayrıyetten (baba-oğul )tüpçü-erdoğan ilişkisine değinmiyorum bile.

    gelelim asıl konuya,tekyumruğa karşı yapılan eleştirilerin gerçeklikle pek alakası yok.bu oluşuma "spora siyaset karıştırmayın" argümanıyla saldıranlar,nasıl bir coğrafyada yaşadıklarının farkında değiller sanırım ?

    ülkenin dört bir yanında kadrolaşmanın ve siyasi hegamonyanın etkisi sadece bürokraside,sanayii de değil sporda da almış başını yürümüşken tekyumruk gibi sol düzlemde toplanmış bir taraftar grubunun varlığı,içinde bulduğumuz koşullar baz alındığında tutarsızlık göstermiyor,bu hegamonyal anlayışa karşı,kendileri gibi grupların varlığına daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz.

    tekyumruk ya da diğer sol ideoloji düzlemindeki taraftar gruplarının mottosunu anlayabilmek için,solculuğun özünü anlamak gerekir. nedir solcu olmak? toplumun bütün kesimlerinin halet-i ruhiyesini,vicdani ölçütlerde dillendiren ve haksızlıklara,tutarsızlıklara çözüm arayışı bulma gayretinde olana solcu diyoruz en net tabirle.solcu olmak için herşeyden önce vicdan gerekir.sol vicdan işidir.hatta sabahattin ali'nin de dediği gibi "bir insanın vicdanı varsa eğer,solcu olmaktan başka bir seçeneği yoktur."

    vicdan; haksızlığa, katliama, ötekileştirmeye, ezmeye, ezilmeye gelemez.bu yüzden vicdan sahibi solcular söz konusu haysiyetsizliklerin var olduğu olaylar karşısında tepki gösterir,tepki göstermeyenleri de tepki göstermeye davet ederler.

    bu hususta takımlarıyla ideolojik görüşlerini aynı düzleme indirgeyen taraftar grupları için tribünler,sosyal-toplumsal sorunlara karşı kitleselleşebilecek en önemli ortamlardan birisidir,çünkü futbolun dili evrenseldir,fakir,zengin,yaşlı,genç herkese dokunabilen bir mucizedir futbol.

    dolayısıyla tek yumruk,solcu galatasaraylıların ülkede hızla yayılan bu tek adamcı,dediğim dedikçi,adam kayırmacı,çıkarcı anlayışa ve hepsinden önemlisi tüm bu zalimliğe biat edenlere,taraftar grubu (ultraaslan) bazında başkaldırışıdır.ayrıyetten tekyumruğun internet sitesinde " biz kimiz " kısmını okuyanların anlayacağı üzere,tribünde major taraftar grubu olmak gibi bir kaygıları da yoktur.

    http://www.tekyumruk.com/...hp?id=2#.VA3a-_l_tps

    özetle,bugün futbol tiranları çıkıp "passolig alacaksın çünkü ben öyle istedim".(muhtevası pek önemli değil) " malım hıyar,yiyen doyar." üslubuyla istediğini istediği gibi yaptırabiliyorsa ve bu kişilerin galatasaray düşmanlığı gerek alınan disiplin kurulu kararları,gerekse yönetmelikler baz alındığında ayan beyan ortadayken,tüm bunlara rağmen takım taraftarları arasında passolig alma yarışında başı çekiyorsan,burda bahsedebiliceğimiz tek şey seni futbol katillerine karşı teşkilatlı bir birliktelikten alıkoyan taraftar grubunun varlığıdır.yani senin hali hazırda idealize ettiğin," sadece galatasaray " diyen(!),tribünlerdeki çoğunluğu elinde tutan,opurtünist ultraaslanın,arada popülist reaksiyonlar göstermekten başka bir boka yaramıyor demektir.

    bugün yönetimin federasyon üzerindeki etkisinin saman alevinden farksız olduğu eleştirilerinde bulunan arkadaşlara sesleniyorum,dik duran yönetim istiyorsanız,dik duran taraftara sahip olacaksınız,tek yumruğa bok atmadan önce bir düşünün derim bunu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın