• 405
    sözlükteki uçuk kafaların 'galatasaray onlar için 2. planda' argümanıyla her seferinde saldırdığı grup. bu kanıya nerede varmışlar, nasıl böyle bir ölçüm yapılmış da karar verilmiş merak ediyorum. ne zaman galatasaray'ı 2. plana atmışlar, savunmamışlar; hangi maça gidip destek olmamışlar acaba? belli bir siyasi eğilime sahip olmak tutulan takımın 2. plana atılması anlamına gelmez. dünyada belli siyasi eğilimlere sahip yüzlerce tribün grubu vardır, bu çok normaldir.

    bir başka popüler argüman da ultraslan'dan farksız olduklarıdır ki bunu söyleyen adamların işsizlikten, can sıkıntısından boş boş yazdıklarına eminim. tekyumruk isminin ultraslan'la yan yana anılması deli saçmalığıdır. bu grubun çıkış noktası takımı desteklerken hiçbir şekilde rant ilişkisi, güç mücadeleleri, karaborsacılık gibi kirli mevzulara bulaşmamaktır zaten. eğer bu saydıklarımın bir örneğini, herhangi bir tekyumruk üyesi eylerken görülmüşse gelin benim ağzıma sıçın. ama böyle bir tanıklığınız olmamışsa hayalgücünüzü azıcık dizginleyip de entry girin lütfen.

    bugüne dek tribün mevzularını hep ön planda tutmuş, tüm galatasaraylıların bir grubun boyunduruğu altına girmeksizin takımını özgürce destekleyebilmesi için uğraş vermiştir tekyumruk. ultraslan'dan belli dönemlerde tehdit almaları da siyasi görüşlerinden ziyade bu özgürlükçü duruşlarıdır! ultraslan'ın yerine geçip yeni bir diktatörlük kurma adına tek bir eylemleri olmamıştır, buradan boş boş sallayanlar da zaten tek bir geçerli örnek veremezler ultraslan'la farksız olduklarına dair. tribündeki diğer gruplara da her daim uzlaşmacı, dayanışmacı bir tavırla yaklaşmışlardır, zaman zaman ortak eylemler düzenlemişlerdir. bu işlerin içinde olan herkes bilir. 13 yaşındaki çocukların katledilmesi gibi ekstrem durumlar dışında tribünde 'siyasi' sınıfa sokulabilecek eylemlerde bulunmamışlardır, bu tip durumlarda tepki vermek için ise siyasi ideolojilere ihtiyaç duyulmaz zaten.

    dolayısıyla bu grup siyasi amaçlarla değil galatasaray'ı desteklemek için kurulmuştur ve bugüne kadar da bu temel çizgiye aykırı hareket edilmemiştir. ağız alışkanlığıyla, kulaktan dolma bilgilerle eleştiri yapmak moda oldu, bu kadar konuşulmasının sebebi bu sanıyorum ki. önyargılar olmasa grubun gerekli zamanlarda doğru işler yaptığı görülecektir: (bkz: haramilerin saltanatını yıkacağız), (bkz: rantınız batsın), (bkz: bilmediğimiz tek oyun masa başı oyunları), (bkz: ali sami yen stadı haramilerin değil halkındır), (bkz: metin oktay kütüphanesi)...

    son olarak, lütfen entry girmiş olmak için yazmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın