• 206
    süper kupa finali nedeniyle verilen ceza konusunda haklı olan kurumdur. objektif bakıldığında verilen ceza yerinde, tatava yapmadan basıp geçmemiz lazım.

    zaten, o maçta tribün olaylarına neden olan taraftarımız da yaptıkları hareketin sonucunda böyle bir ceza alacağımızı bilerek, bunu göze alarak o eylemde bulundular.

    burada şu göz önüne alınmalı;

    soru: taraftar tahrik edildi mi? edildi... eden kim?
    cevap: ekseriyetle volkan demirel ve onun tiynetindeki diğer fenerbahçeli futbolcular.

    soru: normalde buna neden olan oyuncuların da ceza alması gerekmez mi?
    cevap: evet, ancak bu futbolcuların bu maç için ceza almalarını gerektirecek ekstra bir durum olmadı, taraftar, taşkınlığı, daha çok bu futbolcuların eski davranışlarına yönelik uyguladı...

    soru: volkan demirel ne ayak?
    cevap: evet, volkan demirel sadece bu maçtaki hareketlerine yönelik ceza alabilirdi, ancak ona, maç sonrası açıklamaları nedeniyle 3 maç ceza veren tahkim, bu cezanın üzerine tekrar ceza verecek cesarete sahip değil maalesef...

    soru: fenerbahçe neden ceza almıyor?
    cevap: eğri oturup doğru konuşmak lazım. bu maç için fenerbahçe taraftarı saha kapatma cezası almalarını gerektirecek kadar eylemde bulunmadılar. ha belki bulundular. hatta belki galatasaray taraftarı o taşkınlığı yapmasaydı, yaptığı az miktarda taşkınlık sebebiyle fenerbahçe'nin sahası kapatılabilirdi. ancak bizim taşkınlık seviyemiz yüksek olunca onların yaptıkları görmezden gelinecek seviyeye düştü.

    sonuçta...

    çok şaşırtmayan bir karar açıklamışlardır. aslında şaşırtan cezalı maç sayısıdır. normal şartlarda, sezon başı ve lig dışı bir karşılaşma olmasaydı, tahminimce yapılan eylemin cezası 2-3 maç saha kapatma olabilirdi, hatta olmalıydı.

    ucuz yırttığımızı kabul ederek yolumuza devam etmemiz lazım.

    ama yola bu taraftarlarla mı devam etmeliyiz? işte orası muamma...
    onların yaptıklarının cezasını takımımız ve istanbul'daki düzgün profilli taraftarımız çekmemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın