• 25
    2013-2014 yılındaki şampiyonluğun amrabat - dany - burdiso - hajrovic ve ontivero gibi oyuncuları oynatamadığımız için kaçırdığımızı sanan sözlük yazarları var.

    2008 yılı feldkamp dönemini hatırlayın. 11 tane türk oyuncuyla içerde dışarda aslanlar gibi oynadığımızı. aynı dönemde fenerbahçe şampiyonlar liginde üst tura çıkmıştı ve onlarda 6 yabancı sınırını sonuna kadar kullanıyor ve kaldırılması için federasyona baskı yapıyordu. hatta tüm gazeteler premier lig örneğini vererek kaldırılmasını destekliyordu.

    2010 yılında yıldırım demirören başkanlığındaki beşiktaş guti + portekiz çetesi diye adlandırdıkları q7 beşiktaşın çocuğu fernandes ve almeidayı getirince tüpçü bizzat ab pasaportu olanlar yerli statüsünde oynasın diye başvurdu. bizim o dönemlerimizi hatırlatmak bile istemiyorum.

    geldik 2013 yılına galatasaray gümbür gümbür geliyor, tekrar avrupadaki prestiji arttı istediği oyuncuları getirebiliyor fenerbahçe ve beşiktaş ise avrupadan men edilmiş prestij yerlerde kalburaltı futbolcuları transfer ediyolar. sonra yabancı sınırı rakiplerin istediği doğrultuda değişiyor.
    seneye fenerbahçenin men cezası bitince yabancı sınırı tekrar düzenlenecek bunuda hepimiz biliyoruz

    sonuç olarak iki sorun var.

    1) kadro planlaması. yabancı kuralının 6+0+4 olacağı bir sezona yerli oyuncu almadan girersen sıkıntı yaşarsın ve yaşadıkda.

    2) rakipler fedarasyonun karar mekanizmasını etkilerken bizim etkisiz elaman olmamız tartışılmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın