• 1
    galatasaray'ımızın er ya da geç öğrenmesi, keşfetmesi, geliştirmesi gereken felsefe.

    son 20 yılın başarılarında %80 fatih terim gerçeği mevcut. bunu mutlulukla karşılayabiliriz tabi. kendi bünyemizden, kendi camiamızın evladıyla yakaladığımız akıl almaz başarılar kıskandırıcı ve imrendirici gözükebilir.

    ancak, terim'in yokluğu durumunda düşülen kaos hayra alamet değil. dışarıdan bakan özellikle sarı laci bir göz "terim olmazsa galatasaray bizimle mücadele edemiyor ya" şeklinde konuştuğunda verilebilecek cevap kısıtlı.

    son 20 sezondaki galatasaray dominasyonu gözle görülür durumda. ancak gözle görülen bir gerçek daha var, o dominasyonun büyük bir bölümü fatih terim'in eseri. 6 lig şampiyonluğu kazanmış. onun dışında gerets ve lucescu var şampiyonluk kazanan. bir de kalli sonrası cevat güler'le gelen bir şampiyonluk daha var.

    görülen o ki galatasaray fatih terim'siz dönemlerde ligi domine etmekte hayli zorlanmış. bu da koca bir camiayı tek bir bayrak adama endeksli hale getiriyor ki benzer bir kaosun örneğini alex ferguson sonrası manchester united'da görmek mümkün.

    benim tahminim, manchester united'ın kaostan van gaal ile de çıkamayacağı yönünde. david moyes de gayet başarılı bir teknik adamdı, ancak son 30 senesini alex ferguson'a emanet etmiş bir manu'dan bu adamların yararlanması için takım dinamiklerini topyekün değiştirmeleri bekleniyor.

    umudum, prandelli gibi sıradışı bir teknik adamla, kendisine sabredilerek, süre tanınarak başarı yakalanması.
    terimseverler tepki göstermeden önce "terim'e endeksli" hale gelen başarılarımızın yaratacağı tehlikeleri görmeliler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın