• 452
    uzun bir aradan sonra selamın aleyküm deyip, hakkında gelirler ile ilgili olan yanlış bilgileri ortadan kaldırmak istediğim, her kulübün katılmak istediği, galatasaray'ımızın gediklisi olduğu ligdir. şampiyonların ligidir.

    şu entry'i yan sekmede açalım; #1395531

    uefa'nın sitesinden aldığım şu 2012-2013 gelir tablosuna bir bakalım;

    http://www.uefa.com/...1975297_DOWNLOAD.pdf

    ilk başta gördüğümüz group stage fee başlığı altındaki meblağ göründüğü üzere bütün kulüplerde aynıdır. uefa gruplara kalan her kulübe eşit miktarda para verir. daha sonra gruplardan çıkma bonusu, çeyrek final, yarı final... böyle gider. kulüpler arasındaki farkı ise yayın geliri oluşturur. uefa bu maçları şirketlere satar. şirketler ise belli bir yüzdeyi kulüplere öder.

    peki beşiktaş katılamadı diye biz ne kadar kazandık ? hepimizin aklındaki soru bu.

    size söyleyeyim bir bok kazanmadık. yok kulüp bunu bekliyordu bilmem ne falan filan tamamen hikaye. bizim kasamıza koyduğumuz para yayın geliridir. eğer beşiktaş katılsaydı yayın gelirini paylaşacaktık. beşiktaş katılamadığı için paylaşmadık.

    peki toplam yayın geliri ne kadar ?

    yan sekmeye şu entry'i açın dedik ya hani. işte orada nasıl kazıklandığımız zaten yazıyor. fenerbahçe şampiyonlar ligine katılana kadar bu para 5.2 milyon euro. yani beşiktaş'tan elde ettiğimiz para 2.6 milyon euro. ne büyük sponsorluk ama dimi. ne yazık ki taraftar kandırılmaya devam ediliyor. sosyal medya zaten birilerinin ortaya attığı boka inanlarla dolu.

    itibar etmeyiniz. beşiktaş'ın elenmesiyle galatasaray'ın kasasına 10 milyon euro falan koyduğu yok. sadece yayın gelirinin tamamını kasasına koyacak. o miktar ise 5.2 milyon euro. beşiktaş gruplara kalsaydı; yayın gelirinden 2.6 milyon euro kazanacaktık.

    eğer galatasaray yönetimi bu gelecek olan 2.6 milyon euro'yu bekliyorsa vay halimize. sadece selçuk inan'a ödedikleri meblağ bu paradan fazla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın