2014-15 UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Rövanş Maçı
21:45 Emirates Stadium
1 - 0
  • 16
    yahu allah aşkına böyle bir mantık olabilir mi? rakibimiz şampiyonlar ligi'ne kalamasın da onların alacağı para bize gelsin, biz de o parayla transfer yapalım diye uğraşıyoruz. böyle bir politika mı olur ya? ya beşiktaş tur atlarsa nolacak? şampiyonlar ligi'nden az para geldiği için forvet alamadık mı diyeceğiz? lan millet götüyle güler bize. seviyesine yükselmeye çalıştığımız avrupa'nın 1. sınıf kulüpleri var ya. günde 3 öğün götleriyle gülerler bize.

    beşiktaş tur atlarsa bize gelecek parayı filan siktir ediyorum, kendileri 4. torbadan katılacakları için bizim 4. torbadan eşleşebileceğimiz takım sayısı otomatikman yediye düşecek. şu an için son torbada 2 güçlü takım var. monaco ve roma. athletic bilbao da sahasında yenilmezse büyük ihtimalle gruplara kalacak ve son torbadaki güçlü takım sayısı 3'e yükselecek.

    dün alınan skorlar aslında bizim son torbadan kolay takım seçme şansımızı yükseltti. lille'in porto'ya elenmesiyle fransızlar 2 takımda kaldı ve monaco'nun gidebileceği ekstra bir grup daha oluştu. napoli-athletic bilbao eşleşmesi iki ucu boklu değnek gibi, napoli elerse roma'nın gelme ihtimali artar. zira napoli de çok büyük ihtimal 3. torbada olacak. athletic bilbao çıkarsa ve bize üst torbalardan barca real veya atletico'dan biri gelmezse athletic bilbao'yla eşleşme ihtimalimiz de yüksek bir ihtimal.

    bunlardan neden mi bahsettim? olur da beşiktaş tur atlarsa son torbadaki 8 takımdan birini değil, 7 takımdan birini bekleyeceğiz. çok basit bir olasılık hesabıyla 3/7=%42 3/8= %37,5. %42 > %37,5. tabii yukarıda anlattığım diğer değişkenleri de göz önünde bulundurunca. kuranın da gidişatına bağlı olarak bu yüzdelerde değişiklikler olabilir. son torbadaki 3 büyüklerden biriyle eşleşme ihtimalimiz %60-70'lere çıkacağı gibi %10'lara da düşebilir. ama ne olursa olsun, beşiktaş'ın elenmesiyle birlikte her türlü en az %5 olasılıklı bir şans bizden yana olacak.

    işte ben beşiktaş'ın bu akşam elenmesini bu yüzden istiyorum. yoksa sikmişim forvetini de transferini de. 28 ağustos'ta alacağın forvet en fazla jo olur, ali lukunku olur. başka da bir bok olmaz.

    edit: sultans of europe uyardı. bilbao'yla eşleşme ihtimalimiz yokmuş. napoli'yi elerlerse 3. torbanın son takımı olarak katılıyorlarmış. o halde hesapları 2/7 ve 2/8 olarak değiştirelim. yine %28,5 > %25. beşiktaş her türlü elensin yani *
App Store'dan indirin Google Play'den alın