• 11
    cok agir elestirilere maruz kalmis taraftar profilidir. her iki tarafta da yasadigim(istanbul&frankfurt) ve maclara elimden geldigince gittigim icin ufak bir analiz yapma cüretinde bulunmak isterim.

    tam bir sosyolojik arastirma konusudur kanimca bu mesele. türkiye ile ilgili herseyi hasretten, uzakta olmaktan, ikinci sinif adam muamelesi görmekten ve daha sayamayacagim bir cok nedenden ötürü doruklarda yasamaktadirlar. sen zannediyor musun ki bu tip olaylar sadece galatasaray maclarinda oluyor. o gün türk milli takimi gelse idi ve belcika milli takimiyla gazozuna mac yapsaydi tahminim yine hinca hinc dolar ve macin sonuna dogru yine istenmeyen olaylar yasanirdi. yani olayi galatasaray özeline indirgememek gerekiyor.

    sakin bana kimse bunlar cok egitimsiz cahil, biz süper entel taraftariz demesin, sartlar ayni olsa istanbul da ya da anadolu nun herhangi bir yerinde cogu mac tamamlanamaz. ama iste bizim saf alman ya da belcika polisi her defasinda yeterli önlemi almadigindan ya da almak istemediginden bizi üzen tablolar ortaya cikiyor.

    iddia ediyorum, biraz bilinclendirme ve dogru yönlendirme ile bu güzel potansiyeli cok güzel noktalara kanalize ederek ali sami yen arena dan bile güzel atmosfer yaratabilirler. ama hicbir konuda biraraya gelemyen türk yada türkiyeli toplumu bu konuda da biraraya gelmeyecek ve bu olaylar tekrarlanacaktir. bu konu ile ilgili tek ümidim ultraslan avrupa grubunun belki bu konuya cözüm bulabilecegi idi. ama baktim ki hepsi reklam pesinde, bu umudum da suya düstü.

    siz siz olun bilmediginiz konularda sebep/sonuc iliskisini arastirmadan ahkam kesmeyin sözlükteki kardeslerim, bazen hersey göründügü gibi olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın