• 10494
    takımlar kadro planlaması yaparken her zaman şunu savunmuşumdur. 11 as oyuncun, 11 de yedek oyuncun olacak, 3 tane de alt yapıdan takıma monte ettiğin genç yetenek. toplam 25 kişilik kadro ideal bir sayıdır.

    şimdi prandelli'nin oynatmak istediği sisteme göz atalım. 4-2-3-1 olacağı konusunda hepimiz hemfikiriz sanırım. o zaman mevki mevki analiz edelim.

    kaleciler: as kaleci muslera ve yedeği sinan bolat. tartışmaya gerek yok 3 kulvar için de gayet yeterli. eray'ı çıkarın ordan satın, kiralık verin na'parsanız yapın gözümüz görmesin. 3. kaleciye gerek yok.

    sağ bekler: as veysel sarı ve yedeği hamit altıntop. yeterli mi? bence değil. hamit yedeğe düştüyse bir oturup düşünmeli. eboue'ye gitti gözüyle bakıyorum. bi zahmet gitsin. sabri sarıoğlu'nun bu takımda artık işi yok.

    sol bekler: as alex telles ve yedeği hakan balta. fena durmuyor. idare eder gibi.

    stoperler: aslar semih kaya ve chedjou. yedeği koray günter. 2. yedek lazım ama şu an nedense düşünülmüyor. 3 stoperle sezon bitmez. gökhan zan'a güvenmek riskli ama gidişat onu gösteriyor. ömer toprak alınamıyorsa stoper almanın mantığı yok. yabancı alıp göndermekle uğraşamayız sonra.

    orta sahalar: aslar selçuk inan ve felipe melo. yedekler yekta kurtuluş ve umut gündoğan. yedeklerin kapasitesi yetersiz yekta yıllardır bi'şey yapmadı, umut'un daneler yapabileceğini bilmiyoruz. buraya transfer yapılacaksa türk ve kalitesi belli bir oyuncu alınmalı. gökhan inler müthiş olur ama alamayız. geçen sezon alper potuk'u almalıydık, müthiş yedek olurdu. şimdi piyasada alabileceğimiz bir oyuncu maalesef yok.

    sağ açıklar: as olcan adın, yedeği aydın yılmaz. yedek kısmı biraz şüpheli. gökhan töre alınsa daha hoş olurdu.

    sol açıklar: as bruma, yedeği yasin öztekin. belki de en rahat olduğumuz bölge. göreceksiniz gol yükünü bu iki oyuncu çekecek. ataklarımızın yüzde 70'i bu kanattan olacak. amrabat var dediğinizi duyar gibiyim. ama bana göre amrabat diye bir oyuncu yok. takımdan gönderilmeli.

    forvet arkası: as sneijder, yedeği emre çolak. türk pasaportlu olarak emre çolak'tan daha iyi bir 10 numara varsa o da salih uçan'dır. onu da roma aldı zaten. bu şekilde idare edeceğiz.

    forvetler: as burak yılmaz, yedeği umut bulut. umut'u futbolcudan saymıyorum ben. tek forvetle sezon bitmez. yabancı bir forvet muhteşem olurdu.

    mevcut futbolcularla ilk 11 kurmak istesek;

    --------------muslera-----------

    -veysel--chedjou--semih--telles-

    ---------selçuk---melo----------

    -olcan-------sneijder-------bruma-

    ----------------burak-------------------

    6 yabancı oldu farkındayım ama lig önemli değil zaten chedjou'yu çıkart koray'ı koy farketmez. şampiyonlar ligi kadrosu bu.

    şimdi bir de yedeklerden oluşan 11'e bakalım:

    ----------------sinan----------------

    -hamit----gökhan----koray---hakan-

    -----------yekta----umut g.------

    --aydın------emre--------yasin--------

    ---------------umut b.------------

    kadronun yetersizliği göze çarpıyor her haliyle. küme düşmemeye oynarız resmen. ama yabancı sınırlaması ve fp buna zorluyor bizi.

    bu futbolculara ek olarak alt yapıdan da 3 oyuncuyu as takıma almalıyız ki bazı maçlarda tecrübe kazanıp ilerde bize fayda sağlayabilsinler. bana kalırsa bu 3 oyuncu. hüseyin altuğ taş, recep burak yılmaz ve berk yıldız. en potansiyelli oyuncular olarak bunlar görünüyor.

    diğer aklınıza gelen tüm oyuncuların takımdan gönderilmesi veya kiralık olarak bi yerlere yollanması gerekiyor. amrabat, dany, eboue, ontivero vs.
App Store'dan indirin Google Play'den alın