• 10488
    yabancı oyuncular ile yerli oyuncuların arasının düşünüldüğü gibi açık olduğunu sanmadığım takımdır. şöyle ki sürekli şunlar beraber, bunlar beraber, onlar niye yok deniyor. bir kere o takımdaki selçuk, olcan, burak vs. tarzı genç yaşlardan beri gerek farklı kulüplerde de beraber, gerek milli takımın farklı yaş kategorilerinde de beraber oynamış bi güruh var. bir de altyapıdan çıkanlar var.

    şimdi bu gurupların beraber takılması demek, diğer grupla aralarının kötü olması anlamına gelmez. evet grup yazdım, gruplaşma vardır ki olmaması da bir ortamda kaçınılmazdır bence. selçuk ve burak özelinde mesela niye sneijder'le rakıya gitmiyo diyoruz. ne alaka lan, sen gider misin anasını satayım en yakın arkadaşın varken sınıfta problemin olmasa, aran iyi olsa da en iyi arkadaşın yanında sıradan sayılacak birisiyle. yani yerli ve yabancılar arasında bana göre problem yok ama problem yok diye can ciğer kuzu sarması olmaları da gerekmiyor. herkes birbirine karşı saygılıysa eğer oturup içmeseler de olur.

    bir de en dil problemi var tabi. sanmıyorum ki ben yerli futbolculardan ingilizceyi dahi adam gibi konuşan futbolcu olsun. olsa olsa da üç bilemediniz beş kişidir. e bu durumda beraber olsalar nolur? adamlar konuşamıyor bile. yabancı takımlardan örnek vermekse bu konuda gayet yanlış olacaktır. yabancı sınırı olan başka lig mi var? bu şartlarda olan başka kulüpler mi var? real madrid'de hadi ingilizce bilmede göreyim, ya da psg'de, ya da fark etmez her hangi bir takımda. diğer ülke takımlarındaki yerli oyuncular mecburen bilmek zorundalar, çünkü buradaki gibi 5-6 yabancı gerisi bizim oğlan mantığıyla ilerleyemezler. burada olan bu mantık diğer takımlarda olmadığı için daha kapsayıcı ve geniş bi arkadaşlık ortamı var gibi gelmiştir hep bana. bi takımdaki kaç oyuncu önceden tanışıyo olabilir ki diğer ülkeler de? adamlar bütün dünyadan rastgele toplanıyorlar o takıma. ama burda %80'i işte koduğumun sınırı yüzünden aynı havuzdan çıkan oyuncular.

    ha bu tabi iyimser bi bakış ve yanlışta olabilir. nitekim gökhan zan olayında noluyor lan demiştim ben de. aslında bu yazdığıma inanmak istiyorum ve de umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın