• 10485
    analiz yapılırken gözden kaçan unsurlarla değerlendirilen takımımız:

    1- sezonun 4-5. haftasında giden terimin yerine mancini'nin gelmesi gibi bir durum olmayacak bu sene, prandelli 2 aydır takımın başında

    2- drogba gitti (kabul edin geçen senenin yarısını salladı drogba), ama geçen sene olmayan "kanat futbolu" şansımız var

    3- bruma ve olcan ile hücum hatta alternatifi %100 arttı - burak'a güvenemiyor olabiliriz ama orta saha melo - selçuk - sniejder - bruma - olcan'dan oluşacak farkında mısınız?

    4- beşiktaş ve trabzonspor çok güçlendi, ama hala onlar için şampiyonluktan söz etmek samimi bir yaklaşım değil, vizyon problemleri var, şampiyonluğa en yakın rakibimiz olan fenerbahçe, geçen sene belki de şampiyonluğun en önemli faktörü olan hocasını lige 2 hafta kala kaybetmiş durumda.

    5- beşiktaş ve trabzonspor'un güçlenmesi bize değil şampiyonluktaki rakibimiz fenerbahçe'ye zarar verecek, zira trabzon kaç senedir 6 puan hediye ediyor fenerbahçe'ye bedavadan, beşiktaş desen ondan hallice, güçlü birer beşiktaş ve trabzon, fenerbahçe'yi potanın dışına bile itebilir.

    aziz yıldırım'ın da dediği gibi geçtiğimiz sene fenerbahçe'nin nispeten kolay şampiyonluğunun sebebi galatasaray'ın kötü olması, galatasaray'ın kötülüğünün sebebi ise federasyon eliyle yaratılmış olan yönetsel kaostur.

    bir anlamda, 2 sene üst üste rahat biçimde şampiyon olmuş olan galatasaray, yıldırım demirören'in el freni ve fatih terim'in yarı yolda bırakmasıyla sahipsiz kalmış, buna rağmen 2. olup şampiyonlar ligine direk katılma hakkını kazanmış, türkiye kupasını almıştır.

    bir durum daha var. merak edenler geçen seneki lig tablosunu incelesinler. galatasaray geçen senenin en az yenilen takımı. galatasaray'ı batıran faktör beraberlik sayısının fazlalığı oldu. ve tabi deplasman performansı.

    evet bir stoper ve bir santrafor ihtiyacı olduğu kesin ama şampiyonluktan umudu kesmek nedir onu anlamadım?

    bu seneki galatasaray, oturmuş iskeletiyle şampiyonluğun yine en büyük adayıdır.
    kaygılarınızı anlıyor, empatiyle değerlendiriyorum, ama o kadar da umutsuz olmayın.

    buraya yazayım da "müneccim boku yemiş yazar" desinler.

    - galatasaray bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacaktır.
    - galatasaray şampiyonlar ligi'nde grubundan çıkmayı başaracaktır
    - galatasaray bu sene türkiye kupasını alamayacak, hatta belki de bilerek almayacaktır, avrupa yolunda ayağımıza takılacak
    - burak yılmaz ve selçuk inan, sözlük yazarlarımızı utandıracaktır
    - sezonun sürprizleri bruma - amrabat - chedjou ve koray günter olacak,
    - aydın patlamayacak (çok da sürpriz olmadı sanki ama neyse...)
App Store'dan indirin Google Play'den alın