• 10479
    35 kisilik bir kadroya sahip olmasina ragmen benim gozumde ilk 11 veya rotasyon veya genel olarak kadro icin yeterli kalitede olan ya da o seviyeye cikma potansiyeli oldugu kesin olan yalnizca 15 oyuncusu olan takim. bu oyuncular muslera, sinan, semih, koray, veysel, telles, hakan, melo, selcuk, yekta, sneijder, emre colak, olcan adin, bruma ve burak yilmaz.

    geriye kimler kaliyor?

    galatasaray'da ciddi sans bulmus ve yetersizligi ortada olanlar: eboue, dany, yigit, engin
    fiyat/performans siskinleri: umut b., hamit, chedjou
    gitse de kalsa da olurlar: amrabat, aydin, gokhan zan, sabri, umut g., furkan
    genc, hazir olmayan, kiralanmasi beklenenler: eray, kaan baysal, endogan, ontivero, berk ismail
    iki yeni piyango bileti transfer: yasin, sinan gumus

    bugun ayrilsa kimsenin "aman neden gitti!?" demeyecegi tam 20 oyuncu var galatasaray'da...
    galatasaray'in bu 20 kisilik ordu yerine sadece 5 tane guvenilir, kaliteli futbolcusu olsa sezona cok farkli bakmaz miydik?
    galatasaray bu 20 futbolcunun maliyetiyle 5 oyuncuyu cok rahat getiremez miydi?

    hava hakimiyeti olan ve pozisyon almasini bilen bir stoper,
    iki beki yedekleyecek tarik gibi bir yerli genc,
    orta sahada alternatif olacak dinamik bir yerli oyuncu,
    iki kanatta ve santrforda oynayabilecek fizik ozellikleri guclu, gole donuk bir yabanci,
    ve hucuma cok yonluluk katabilecek mevlut gibi bir santrfor.

    ***

    sonuc su: galatasaray gibi takimlarda yapilabilecek en yanlis islerden biri yok yere kalitesiz oyuncularla kadroyu sisirmek.

    galatasaray 2011/2012 sampiyonlugunu neredeyse 14 kisilik bir kadroyla kazanmisti. o donemden bugune bu 20 kisilik orduyu eritip guclu oyuncu sayisini artirmak icin ugrasirken, nedense tam tersi oldu. amrabat, dany, ontivero, hajrovic, chedjou gibi yanlis yabanci tercihleri yapildi. eldeki aydin, sabri, zan gibi oyuncularin yeri genc yerlilerle doldurulamadi. sercan, yigit, salih gibi potansiyeli olmayan genclere para harcandi. sadece iki transfer sezonuyla iki yillik sampiyonluk ve sampiyonlar ligi ceyrek finaline ulasacak takimi kuran galatasaray, sonraki 4 transfer sezonuyla sampiyonlugu kaptiran, giderleri ucmus gitmis, kadro dengesini saglayamayan, sol kanatta oynayabilecek 10'a yakin oyuncusu varken tek sol beki olan bir takima donustu...

    ***

    galatasaray'in rakipleri fenerbahce, besiktas ve trabzonspor.

    fenerbahce yabanci sikintisi olmayan, oturmus kadrolu, nisanda sampiyon olmus takimdi. yanal'in gitmesi ayri konu, ancak kadro olarak sans bulamayan salih'i gonderip diego'yu katarak guclendi.
    besiktas sikintili mali tablo icinde tore'yi tutmayi basardi, vasat almeida yerine ba ile guclendi, cenk tosun'la alternatif kazandi. sag bek ve 10 numarayla gecen seneden cok daha guclu olacaklar.
    trabzonspor'a derinlemesine girmeye gerek dahi yok. gecen seneden bu seneye inanilmaz bir kadro kalitesi farki olustu.

    galatasaray ise santrforda top tutabilen tek oyuncusu drogba'yla yollari ayirdi, olcan, yasin, ve sinan'i transfer etti. guclendigimizi soylemek guc. daha onemlisi, sampiyonluk adaylari arasinda kadro kalitesi gecen seneden ileri gitmeyen tek takim malesef galatasaray.

    ***

    bugun agustos 15. transfer doneminin bitimine 2 hafta civari bir sure var. bu sene galatasaray 4. yildiz icin, ilklerin takimi oldugunu gostermek icin yarisiyor. para kisitli. ffp sert uyardi, mali durum cok da iyi degil. sponsorluk oldu olacak dendi ancak hala ortada somut bir sey yok. yabanci siniri buyuk problem, yerlilere cekilen fiyatlar ucmus vaziyette.

    pek umudum yok. zira sampiyon olabilmemiz icin ne kadar dogru bir tercih olsa da yeni gelen her hoca gibi soru isareti olan prandelli'nin bu kadar genis kadro icinde muthis keskin ve dogru kararlar verebilmesi, yukarida bahsedilen 15 oyuncunun hepsinin belli bir form seviyesine cikmasi, melo, semih, selcuk, olcan, burak gibi kilit oyuncularin kesinlikle saglikli kalmasi, geriye kalan 20 oyuncunun en az 5'inden surpriz performanslar saglanmasi gibi faktorlerin bazilarinin degil hepsinin biraraya gelmesi gerekiyor.

    bence zor is.

    ***

    galatasaray'in "tamamdir, bu oldu" dedirtecek bir kadro ve planlamayla sezona baslayabilmesi icin gerekenleri daha somutlastirabilmek icin bir ornek vermek gerekirse, transfer sezonunun sona ermesine kalan 15 gunun hepsinde en az 1 pozitif haber duymamiz gerekiyor. misal yarin engin ayrilir, ertesi gun amrabat satilir, ertesi gun campbell kiralanir, ertesi gun dany gider, sonra sponsorluk imzalanir, ertesi gun tarik camdal gelir, ertesi gun baska bir sey olur... tum yaz boyle eriyip gittikten sonra bana cok olasi gelmiyor acikcasi.

    hadi hayirlisi artik. umarim bu denli hareketli bir 15 gun olur. yoksa bize yine rakiplerin sampiyonlugunu izlemek dusecek gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın