• 3032
    hergün yeniden kendisine sallanılan yönetim. ekonomide en güzel şu vardır. eğer bir aile 1000 lira maaş alıyorsa ona göre 5000 lira alıyorsa ona göre harcar. tabi 2 durumda da asla bu para yetmez. bu yüzdendir ki ne kadar gelir gelirse o kadar gider gider. ilk aşamada gelir için oyuncu satmak gelir. ama maalesef böyle birşey mümkün değil yetiştirme söz konusu değil ülkemde. porto gibi yabancı ithalde edemiceğine göre bunu geçtik. fazla olmasa bile kombine ve stat geliri gelir ki bunlar zaten oyuncuların maç başılarına teknik kadroya gider. asıl gelir reklam ve yayın gelirleridir. ülkemizde yayın gelirim maalesef yok gibi birşey. şampiyon olan 40 milyon tl alıyor oda güncel kurla 15-16milyon euro demek. bu para şampiyonsanız gelir ekstra ile 60 olsa bile 22milyon euro getirir ki bu gelir oyuncularını euro ile alan bir klübe yetmez. sonuçta 1lira alıyorsun gelir olarak ama gider 2.8 lira. birde yayın gelirim ülkemiz için dip noktada o kadar dip ki şampiyonumuz ingilterede küme düşen takımdan daha az alıyor.

    diğer husus ki en önemlisi sponsor. sponsor için 2 önemli nokta vardır. ilk olarak devamlı olması. ikinci olarak ise yüksek mebla vermesi. işte bizim sıkıntı burda başlıyor. aynı fenerbahçe'nin sıkıntı yaşadığı gibi. fenerbahçe 1 yıllık istemişti sonrasında avrupa'ya katılıp 2 katı anlaşmalara imza atmak için ama kimse kabul etmeyince sponsorsuz kaldı. bizim durum ise bizim uzun süre isteyip yüksek mebla beklentimiz. bizim istediğimiz rakamlar 15-20 milyon euro civarları. ancak büyük ihtimal gelen teklifler 10milyon civarında. mantıklı bakarsanız şimdi 10 milyondan 5 yıl imzalarsak 50 kazanırız. ancak önümüzde ki sezon 20'den 5 yıl imzalarsak 100 kazanırız. işte asıl sıkıntı burdan çıkıyor. yönetim düşük meblaya imza atıp geliceği bağlamak istemiyor.

    birde son olarak bizim stad ismi var. zamanında çok ucuza gitmiş bir isim var. şu an o anlaşma imzalansa 3 katı para alabilirdik. eğer 2 yıl stad ismi sponsorsuz kalsa 2011 itibari ile gelseydi emin olun daha fazla kar etmiş olurduk. yani bunlar tamamen ekonomi işi. ucuza iş yapmak kolaydır . yönetim isterse 2 dakikada sponsor bulur ancak sıkıntı istenen ücrette. eğer verilmiyorsa seneye beklenir 5yıl düşük paradan sözleşme yapılcağına 4 yıl yüksek mebladan yapılır.

    beni dinlediğiniz için teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın