• 8223
    sözlükten bire bir görüştüğüm insan sayısı 5'i, mesajlaşarak konuştuğum insan sayısı 15'i geçmez muhtemelen. yani cidden burdaki insanları girdiği entryler ile tanıyorum sadece. ama bu sözlük öyle bir yer ki resmen hayatımdaki yakın çevremin tamamı bu sözlükte toplanmış sanki.

    genellikle ailemizle, arkadaşlarımızla, yaşadığımız yerdeki komşularınızla aynı ideolojiyi paylaşırız. çünkü kafa yapımız düşüncelerimiz, ortak noktalarımız aynıdır. biz bu insanlarla birlikte olmayı severiz. kendimizi onların yanında mutlu hissederiz. ancak elbette istesek de istemesek de aynı kafa yapısında olmadığımız 3-5 insan vardır etrafımızda. genelde bunlarla aynı ortamda bulunmamaya özen gösteririz ama yine de birlikte olduğumuzda da idare ederiz bi şekilde. tartışmaya girmek istemediğimiz zaman "aynen, hı, olabilir" diyip geçeriz. kimi zaman dayanamayıp patlarız.

    heh işte sözlükte kendimi resmen hayatımın içinde hissediyorum. örneğin fatih terim. maalesef dışarda belki ona hala tapan büyük bir galatasaray taraftarı var ama etrafımda onu seven neredeyse hiç bir galatasaraylı kalmadı, aynı bu güzel sözlük yazarları gibi. ya da siyasi düşüncem veya bambaşka konular. gerçek hayatta biliyorum ki azınlığın içindeyim ama etrafımdaki insanlarla aynı düşünceyi paylaşıyorum, tıpkı sözlükte paylaştığım gibi.

    işte o yüzden seni seviyorum be sözlük, tıpkı çevremdeki insanları sevdiğim gibi!
App Store'dan indirin Google Play'den alın