• 62
    soruşturma kapsamında ülkemizden aralarında orhan gencebay, muazzez abacı, balık ayhan ve ece erken olmak üzere önde gelen sanatçıların da bulunduğu, üst düzey bürokratlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişinin fenerbahçe'yi savunmak adına uefa merkez binasında yerlerini aldığı bilgisi elimize ulaştı. demek ki, boş yere kapıları basın mensuplarına kapatmadılar, içeride ne kirli kumpaslar döndü kimbilir. bu saatten sonra daha da fenerbahçe'yi küme düşürmezler, umudunuzu yitirin kardaşlar. milli mücadele yıllarındaki dayanışmadan beri, ilk defa memlekette böylesine bir birliktelik var, fenerbahçe'yi korumak adına. yazıklar olsun bu düzene!

    soruşturmayı yakından takip eden gazeteci arkadaşım, yeni şafakisviçre muhabiri josh abdollah steward'dan 3 gün süren soruşturma kapsamında fenerbahçe'yi savunanların konuşma metinlerini rica ettim. içim kan ağlayarak paylaşıyorum. bu savunmadan sonra bırakın küme düşürmeyi, la liga'ya alırlar feneri'i.

    başbakan ve cumhurbaşkanı adayı recep tayyip erdoğan:

    bu şike mevzusu paralelcilerin, almanya futbol federasyonu ile birlikte yeni türkiye'nin önünü kesmek için kurguladığı bir senaryo. bu cehape, mehape takılmışlar pensilvanya'nın peşine , federasyona darbe planları yapıyorlar sabahtan akşama. inşaallah bu oyunları 10 ağustosta milletim yine bozacak. yeni türkiye'de şike serbest olacak, bunun kanuni zeminini hazırlıyoruz. bakınız, çok enteresan 1852 yılında ingiltere'de georgetown sokağındaki maçta şike yapılmış ama tek bir haber yok pensilvanya medyasında. bir kere bunlar dürüst değil, bunlar yalancı, şike futbolun fıtratında var yahu! eyy infantino, sana sesleniyorum, eğer yüreğin varsa çık vatanına gel vatanına, eğer siyaset yapacaksan burada yap. öyle dışarılardan konuşup da ülkemin huzurunu bozma.

    devlet bahçeli twitter üzerinden bağlanmış toplantıya:

    iyi akşamlar sevgili takipçilerim.

    bugün türkiye yine karanlık bir güne uyandı. milli bütünlüğümüz tehlike altında.

    tam bu noktada milli şairimiz cemal süreya'nın dizeleri geldi aklıma, eyy türkmeneli, türkmeneli, derdinden oldum ben bir deli.

    şike konusu, bölücübaşının imralıya giden sözde heyetler vesilesiyle ortaya attığı türkiye'yi bölme, yıkma, parçalama, delik deşik etme, etlerini liğme liğme edip kuzgunlara yedirme projesidir.

    bu vesileyle, filistine giden ukrayna uçağında şehit olan malezyalı kardeşlerimize allah'tan rahmet diliyorum.

    dışişleri bakanı ahmet davutoğlu:

    şu anda türk futbolunda bir kaos varmış gibi yansıtılıyor. cevabımız çok sert olacak, kimse türkiye'nin sabrını test etmeye kalkmasın.

    cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin ihsanoğlu:

    şimdi ben tabii ki, bir haftadır türkiye'deyim, konulara tam hakim değilim ama izlenimime göre şike yapılmamış. gerçi yapılsa da farketmezdi, önemli olan sakin olmamız, kavgasız gürültüsüz, bu millet artık hır gür istemiyor. evet, tam bu sırada yeni bir partinin daha bizi desteklediğini öğrenmiş bulunuyorum, terakkiperver cumhuriyet fırkası. bu müthiş bir haber, bu partiyle beraber bizi destekleyen parti sayısı 15 oldu, bu partinin de oy oranı nerden baksan %0.00012 'dir, hedefimize ulaşmamıza az kaldı.

    muazzez abacı:

    doldurrr be meyhaneciii, boş kalmasınn kadehimmm, doldur be meyhanecii

    ece erken:

    her zaman için başbakanımızın yanındayız. başbakanımız şike yapanlar iyidir diyorsa, şike yapanlar iyidir. şike yapmayanları da desteklememiş miydim sanki gezi parkında, ben herkese eşit mesafedeyim, apolitiğim. bakın mesela başbakanımız gel dedi diye, iftar yemeği için kalktım geldim isviçre'ye, şike yapmayanlar da çağırsın ona da koşa koşa giderim, en önde ben olurum. yalnız ezan vaktine az kaldı, hala sofrayı göremiyorum, bari bi hurma filan koyaydınız masaya.

    nişantaşı üniversitesi rektörü hayrullah bursverir:,

    şike yapanlara da , şike yapmayanlara da %75 burs olanağı üniversitemizde. çağrı bırakın, biz sizi arayalım.

    prof. dr. ilber ortaylı:

    yani neticede nurbanu sultan ile şehzade selim de şike yapmıştı tahta geçebilmek için, bunlar tarihin akışı içinde olağan şeyler, konuşturmayın şimdi beni , saçma sapan sorular soruyorsunuz, böyle soru sorulmaz, şimdi bi de bu moda oldu biliyor musun hüdevandigar'a bile şikeci diyorlar, katipzade osman efendi mahdumu mahpeyker sümbülzade hatuna bile bunu isnad ediyorlar. istanbul fethi zamanında kalyonlar karadan denize indirildiğinde, bizans başpiskoposu aynı bu şekilde şike iddiasını gündeme getirmişti, şimdi onun adını kimse hatırlamıyor. hayatım boyunca siz dahil milyonlarca cahil insan gördüm ama bir insan hem cahil hem de kel olunca hiç çekilmiyormuş. infantino bey, türk federasyonu şikeye izin verdi diyor. tarlalar sürüldü, ekinler büyütüldü diyen adamın ben neyine güveneyim. deli mi ne allah aşkına. aptalın biri. salak bir herif yani bu infantino.

    muazzez abacı:

    doldurrr doldurr doldurr doldurr dolduuuurrr gitsinn!

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın