• 6
    sevdiğimiz ama kaptanlığı haketmediğini düşündüğüm sabri kadro dışı kaldığına göre yeni kaptan kim olmalı diye düşünüyorum. aslında benim kaptanım son bir kaç senedir selçuk inandı. ama fener maçında yaptığı hareket aslında çok da büyütülmemesi gerekse de o tarz gergin bir durum olduğunda acaba dirayetini koruyamayabilir mi sorusu aklıma geliyor. öncelikle bir kaptanda olması gereken kriterler nelerdir?

    1) oynadığı takımda yeni olmamak: bu görecelidir. bazıları 2 senede de kaptan olabilir. sırf eski diye sabri ve hakan balta kaptan olmamalı.
    2) doğal olarak liderlik özelliklerine sahip olmak: takımda pek çok liderlik özelliği olan futbolcu var. bunların arasında selçuk, hamit, burak, sneijder, semih ve melo'yu sayabiliriz.
    3) takımı sahiplenmek: bu özellikleri son bir kaç senede selçuk(son sezon daha az ama kimse hiç diyemez) sneijder ve melo diyebilirim.
    4) hırs, cesaret, ve takımda ağabeylik gibi özellikleri en tavan olan olmak: mesela geçtiğimiz senelerde liderlik sorumluluğunu çokca drogba alıyordu kaptan çıkmamasına rağmen.

    benim ve pek çok kişinin de adayları olacak isimler: wesley sneijder, felipe melo, selçuk inan,burak yılmaz, semih kaya, hamit altıntop

    wesley sneijder: geçen sezon ki performansı, takımı sahiplenişi, dünya çağında bir yıldız oluşu ve pozisyonu itibariyle takımın beyni rolü olması onu kaptanlığa yaklaştırıyor. ama 2013 kışıdan beri takımda. galatasaray gibi bir klüpte 1. kaptan olmaya yeter mi? konuşalım.

    felipe melo: hırsıyla, takımı ateşlemesiyle gücüyle ve müthiş cesaretiyle birlikte aile yaşantısıyla kaptanlığı hak eden diğer yıldızımız. artık gerçek bir galatasaray taraftarı diyebilirim. çirkin şeyler yapmaya müsait bir yapısı olması dışında bence mükemmel bir kaptan. bence kamuoyu tarafından fazla üzerine gidiliyor ve melo konusunda algı yönetimi yapılıyor ama kaptanlık sorumluluğuyla bu çirkin algı yönetimi gözleri iyice onun üzerine çevirir, yaptığı en ufak hareket bile tartışılır. yani aslında melo'nun bizim çirkin kamuoyumuza batması sebebiyle melo'nun kaptanlığı konusunda endişeliyim. yoksa 10 numara kaptan olur bu aslandan.

    selçuk inan: futboluyla, beyniyle, en yükseklere yükseldiği zaman bile müthiş mütevaziliğiyle ve asla çirkin ortamlarda bulunmamasıyla ve hali hazırda epey kaptanlık deneyimiyle benim kaptanlığı en çok yakıştırdığım futbolcumuz diyebilirim. ama işte fenerbahçe maçındaki olay bu gerçeği ne kadar etkiler bilemiyorum. konuşalım.

    burak yılmaz: galatasaray'a gerçekten çok alıştı ve yerleşti. gol krallığı yaşaması ve şampiyonlar ligi'ndeki fantastik performansı, gol atamadığı ama çok çalıştığı maçlarda tribünlerin onu sahiplenişiyle galatasaray'ı çok sevdi. tepki almadığı tek klüp belkide galatasaray. her zaman tartışıldı ve her zaman da tartışılmaya devam edecek. onun 25'li yaşlardan sonraki gelişimi ne kadar olgun olduğunu gösterir. artık evlendi de. konuşması düzgün, tipi düzgün. takımda ağabeylik yapmaya çoktan başladı. neden olmasın ? konuşulmalı.

    hamit altıntop: takımda belki de futbol bilgisi en yüksek futbolcu. kariyeriyle pek çok futbolcumuzu etkileyecek özelliğe sahip. paf ligi maçında oynayıp daha sonra o harika resmi hatırlıyoruz. gençlerle nasıl iç içe gördük. liderlik özellikleri olan ve takımın ağabeyi konumunda bir futbolcu. ancak onun da handikapı sezon boyunca düzenli forma giyip giymeyeceği. lakin takım kaptanı dediğimiz maçların çoğunda sahada ilk 11'de olmalı.

    semih kaya: benim hayalim geleceğin 1 numaralı kaptanı. karakteriyle, cesaretiyle ve zekasıyla galatasaray'a çok yakışan bir "değer". yaşı hala bu sorumluluk için genç ama en azından 2.,3. kaptanlık verilmeli ve bazı maçlarda o pazubandı takabilmeli. çünkü bu çocuk bence roma'da totti, liverpool'da gerrard neyse galatasaray'da da o olacak.

    evet. kim olmalı galatasaray'ın kaptanı ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın