resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 2795
    kendisi takımdan ayrıldığından bu yana (aslında o sakatlıktan beri) 11-12 sezonundaki gibi rakibi boğan, rakip yarısahada akıllı paslarla sonuca giden, baskı ile göze hoş gelen ve açık ara ligi domine eden futbolumuzu oynayamıyoruz. selçuk'taki performans düşüşü de bundandır. elmander belki burak gibi sezonda otuz gol atmıyordu ama oyun planımızın temel taşıydı. rakip sahada baskı, merkez orijinli kanat oyuncuları(engin-emre) ile kalabalık tutulan orta saha, topu ayağında başarılı tutabilen ve oyun kuran forvet(baros-necati), savunmayı ileri uçta başlatan güçlü forvet(elmander), oturmuş bir defans kurgusu ile bugün belki kağıt üstünde daha değerli olan kadromuzdan daha çok güven veren bir sistem futbolu oynuyorduk. eğer transferlerde de sisteme sadık kalabilseydik, o yolda ilerleseydik bütçesi yüksek olmayan kadromuzla atletico madrid etkisi yaratabilirdik avrupada(zaten türkiye'nin en büyüğü olduğumuz için)
    elmander geri gelsin diyecek kadar romantik değilim elbette ama onunla aynı profilde bir forvet bularak(ya da prandelli burak'ın tüm enerjisini baskı yapmaya odaklamasını sağlayacak, o profilde bir oyuncu olmasa da fiziksel üstünlüğe sahip), baros-necati'nin üstlendiği görevi de sneijder'e yükleyerek, pas yapan ve baskı uygulayan, böylelikle tüm yükü melo ve selçuk üzerine atmayan kanat oyuncuları ile(olcan ve x) tekrar bizi başarıya götüren sistemimizi güncellemek mümkün. selçuk ve melo da tüm maç rakip kovalamaktan kurtulmuş olur. tabii bu defansta tek yabancı kullanmakla mümkün dolayısıyla stoper ya da sol beki yerlileştirme şartı da doğuyor.
    yeniden yapılanmaya gittiğimiz şu günlerde keşke bir şekilde eski şablonumuza uygun hareket edebilsek, bunun asla olmayacağına eminim ama nasıl olduğu önemli değil ben sahada takım ve sistem görmek istiyorum. uzun vadede farkı açmamız buna bağlı. prandelli bunu başarabilirse, kendi takımını yaratabilirse en büyük işi başarmış olacaktır.
    konu elmander'den saptı ama özetle takımı takım yapan oyuncuydu kendisi, kalan hayatında yüzü hep güler umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın