• 10283
    pilot takımı olmayan takım. aydınspor 1923'le bu konuda görüşmeler vardı, sonucu belli değil. beylerbeyi'yle bu yöndeki sözleşme sanırım bitti ya da feshedildi. şimdi takım genç oyuncu dolu ve bunları doğrudan 11'de oynatmak gibi bir durum yok.

    galatasaray'ın yapması gereken ikinci ligde ya da daha iyisi hollanda, avusturya gibi ülkelerin alt liglerinden bir takım alıp, oraya skibbe gibi eğitici, uzun süreli kontratı olan bir teknik direktör koyup sadece futbolcu yetiştirmek için oyuncu transfer edip, bir sistem takımı kurmak. bu takımın yaş ortalamasını da 23'ten yukarı çıkarmamak. oradan parlayan oyuncuları iyi takip edip takıma kazandırmak. yoksa futbolcuları istikrarsız anadolu kulüplerine emanet ediyoruz, çoğunun ne yaptığı belli değil. böyle bir takım oluşturulursa hem oyuncuları takip etmek de kolaylaşır. sivrilen, ama galatasaray için yeterli olmayan oyuncuları buraya alırsın, diğerlerini kiralık verirsin. avrupa'da birçok büyük takımın pilotları varken, bizim niçin yok? yurt dışından bir pilot takım alıp hem oyunculara avrupa tecrübesi yaşatabiliriz, hem de daha iyi eğitebiliriz. neden olmasın?

    mevcutta bir yabancı sınırı var. galatasaray bu sınıra kendini ne kadar hazırladı? nasıl hazırladı? yerli pasaportu alamayacağı belli olan hajrovic'le mi? direkt 11'de oynayacak yerli transfer edemeyerek mi? tarık çamdal'ı zamanında sözleşmesi biterken almayarak mı? olcan adın yerine yiğit gökoğlan'ı alarak mı?

    yabancı sınırı kabak gibi yıllar öncesinden belliyken galatasaray yönetimi bu konuda hiçbir şey yapmadı, boyuna yabancı futbolcu transfer etti. mantık bunun neresinde?
App Store'dan indirin Google Play'den alın