• 10277
    cesare prandelli önderliğinde beyaz bir sayfa açan takımımız. gözbebeğimiz.

    sezon öncesi bir değerlendirme yapmak istiyorum elimden geldiğince.

    yapılması muhtemel 1-2 transferde kulübün mali sıkıntıya girmemesi için yüksek bonservis ödemekten kaçınacağımızı düşünüyorum. malum finansal fair-play engeli dolayısıyla maddi konularda sıkıntı yaşama-yaşamama arasındaki ince çizgideyiz, dikkatli olmamız gerek. hal-i hazırda nike'la yapılan 10 sezonluk yeni anlaşma, gelen nakit 10 milyon euro ve kalan 9 sezonda alacağımız 60 milyon euro sevindirici bir gelişme oldu bu bakımdan.

    yabancı sınırı malum, 5+3 ve planlamamızı buna göre yapmamız gerekiyor. ayrıca kadrodaki şişkinlikten de kurtulmak lazım. bunun yanı sıra, geçtiğimiz sene değişik sebeplerden ötürü istediğimiz katkıyı alamadığımız mevcut bazı futbolcularımızdan geçen sezona kıyasla daha fazla verim almamız gerekiyor. bruma, hamit, selçuk, burak gibi... özellikle selçuk beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattıysa da toparlanması bizim için fark yaratıcı olur.

    -olcan adın, kaan baysal ve sinan gümüş'ü kadromuza kattık şimdiye kadar. kaan ve sinan'ın hemen katkı vermesini beklemek şimdilik hayalcilik olur, biraz daha geleceğe dönük yatırımlar olarak bakabiliriz. olcan ise ligimizin en değerli kanat oyuncularından biri, transferi elzemdi.

    - burak yılmaz, selçuk inan, semih kaya ve fernando muslera ile sözleşme yenilendi.

    -drogba gitti, burdisso zaten kiralıktı ve ayrıldı. hajrovic de bu saatten sonra geri dönmez, kendi isteğiyle defoldu. salih dursun olcan transferinde takasta kiralandı. aykut erçetin ve ufuk ceylan'la da sözleşme yenilenmedi.

    -gönderilmesi veya kiralanması gereken yabancılar: dany, ontivero, eboue, amrabat.

    eboue ve amrabat en kötü ihtimalle yedek kulübesinde +3 kontenjanından yer bulabilir ama alacağımız katkı sınırlı olacaktır. o yüzden yolların ayrılması ilk tercihim olur. özellikle amrabat'ın beni yanıltmasını isterdim ama maalesef... dany ve ontivero ise kadro şişkinliğinin azaltılması için yollanmalı. ayrıca bu dört isim takasta da kullanılabilir. tarık çamdal veya stoper transferinde...

    - gönderilmesi veya kiralanması gereken yerliler: engin baytar, furkan özçal, sercan yıldırım, emre çolak, yiğit gökoğlan, endoğan adili

    engin'in malum açıklamaları ve sorunlu yapısı; sercan, yiğit ve furkan'ın sınırlı kapasitesi ve emre'den umudu tamamen kesmem dolayısıyla bu isimlerle yollar ayrılsa güzel olur diye düşünüyorum. en basitinden emre yerine oğuzhan kayar için süre verilse daha fazla verim alabiliriz... endoğan daha fazla süre alacağı bir kulübe kiralanabilir.

    özet olarak; dany, amrabat, ontivero, eboue, emre çolak, engin, sercan, yiğit ve furkan ile bir şekilde yollar ayrılmalı. hem yıllık maaşlarından kurtulur hem de kadrodaki gereksiz şişkinliği azaltmış oluruz.

    prandelli 25-27 arası futbolcuyla yola çıkacağını söylemişti. buna göre;

    ------------------------------------------------------

    kaleci: muslera, eray

    defans: telles, hakan, chedjou, semih, koray, gökhan, sabri, veysel

    orta saha: selçuk, melo, yekta, ceyhun, hamit, oğuzhan, umut g., aydın, olcan, sinan, sneijder, bruma

    forvet: umut b., burak, berk ismail

    -----------------------------------------------------

    gündemde olan tarık çamdal ve yabancı stoper transferi ile birlikte 27 kişilik bir kadro kurulmuş olur. pek ihtimal vermiyorum ama bir forvet transferi de yapılabilir belki... sneijder'in 20 milyon euro bonservis karşılığında ayrılma ihtimali de mevcut gerçekçi olmak gerekirse. eğer sneijder giderse -ki kalmasını isterim elbette- bonservisinden gelecek parayla prandelli'nin tercih edeceği bir forvet arkası veya forvet alınabilir. ama dediğim gibi sneijder'in kalmasını isterim, bizim için çok çok önemli.

    4-2-3-1'e fazlasıyla uygun bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. 4-3-3 de denenebilir ama ilk tercihim kesinlikle 4-2-3-1 olur. bu sayede sneijder'den alacağımız katkının da artacağını düşünüyorum.

    ligde şampiyonluğa koşar ve şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkma başarısını tekrarlarız inşallah. bunu yapacak kapasitemiz kesinlikle var. yeter ki doğru dizilişi bulalım ve takım omurgasını ortaya çıkaralım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın