• 6
    olayin sezar ve roma etrafindaki kelime oyunundan ibaret oldugunu anlayamanlarin

    "istanbul'un adi istanbuldurrrr oyle kalacaakkk" diye elestirdigi pankart.

    lan olm sakin olun, bakin bilal'e anlatir gibi anlatiyorum.

    1- antik roma'da sezar diye bir pozisyon vardi, zor zamanlarda gucu tek elde toplayan diktatorluk benzeri bir sifat, fakat gucu de simgeleyen bir sifat, zira beckenbauer'in kaiser'i de burdan gelmekte, dipnot olsun kayseri de buradan geliyor neyse. sonra bazi italyan insanlara referans olsun diye sezar ismini verdiler. bizim hocamiz da bunu aldi.

    2- istanbul'un sezari demek mantikli elbette ama pankartin tasidigi konsept olarak roma'nin sezari anlam olarak daha yogun bir anlam iceriyor. e malum istanbul'un 50 isminden biri de nova roma. kaynak surda bilaller:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Nova_Roma

    o yuzden hem roma ismini tutmak hem de sezari kullanmak istedim ama bu kadar sacma sapan tepki gorecegimi bilmezdim.

    kayseri demisken, bir video vardi, gericiysek gericiyikh diyip bizans belgeseli icin asilan bayragi honkurerek indirtmislerdi. aklima getirdiniz o videoyu.

    edit : ironik mi bilmem, bunun elestirildigi mebla da galatasaray sozluk, hani sozde turkiye'nin avrupa'ya acilan penceresi.
    2.edit: eger bir gun basimiza "halife" ismini tasiyan teknik direktor gelirse "islambol'un halifesi" diye arapca da pankart sunarim rahat olun gencler, degerleri muhafaza etmek istemek iyi bir seydir, ama fazlasi once size sonra etrafiniza zarar verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın