resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:66
Uyruk:İtalya
  • 221
    sizleri bilmem ama ben prandelli hakkında kendi düşüncelerimi, hissettiklerimi paylaşmak istedim.

    mancini getirilirken de başarılı olacağına inananlardan biriydim. tek soru işareti mancini'nin hep büyük bütçeli takımlarla büyük başarılar elde etmiş olmasıydı. bizim imkanlarımızın ne inter'le ne manchester city'le kıyaslanamayacağı da ortada. ne olursa olsun bana göre başarılı bir sezon geçirerek ve para için gelmediğini göstererek düzgünce ayrılması bende olumlu izler bıraktı mancini adına.

    şimdi gelelim asıl konumuz prandelli'ye. mancini gibi italyan olmasına karşın çok daha farklı bir hayat yaşamış bir insan prandelli. daha zorlu yollardan dişiyle tırnağıyla emeğiyle buralara gelmiş. parma ve fiorentina maceralarında gayet normal bütçelerle kendinden çok daha güçlü takımlara kafa tutarak italya liginde var olma savaşı vermiş ve istediğini de almış. fiorentina ile bir şl ilk turu bir uefa yarı finali oynamak önemli başarılar. ligde de her sezon 4 büyükler * ciddi bir tehdit oluşturan bir ekip kurmayı başarmış. kariyerinde ilk defa eline geçen şampiyonluğa oynama şansını roma'nın başına geçerken yakalmış ancak hayat izin vermemiş ve görevinden hayatının aşkı için ayrılmış. bunlar hepimizin bildiği kariyeri hakkında bilgiler.

    ancak kariyeri dışında bakarsak olaya acılarla ve engellerle dolu bir hayat yaşayarak olgunlaşmış bir adam prandelli. içimde inanılmaz bir güven hissi var prandelli'ye karşı sanki yıllardır arayıpta bulamadığımız baba figürünü bulmuş edası var. hayat bu belki çok başarılı olacak belki de başarısız ama ben prandelli ile çok başarılı bir döneme yelken açacağımıza inanıyorum. çünkü kariyeri boyunca zirveye yaklaşsa ve başarılı sonuçlar alsa da bir türlü kupa kazanmak nasip olmamış kendisine ve bunları bizle başaracağına olan inancım tam. hep diyoruz ya başarıya aç ve yetenekli hoca diye. al sana işte hem başarıya aç hem yetenekli hem de oyuncularla diyaloğu gayet iyi efendi bir adam.

    bu sezon seninle beraber 4. yıldızı takacağız göğsümüze hocam ve o gün geldiğinde hep beraber başımızı göğe kaldırıp dua edeceğiz sevgili eşin için. burası türkiye burada herkes futboldan anlar(!), hepimiz çok biliriz. bizlere alışmak biraz zor olacak ama bu taraftar senin her zaman arkanda olacak buna da inanıyorum.

    (bkz: tutte le vittorie nel cielo)
App Store'dan indirin Google Play'den alın