• 348
    #1494842

    yarı final eşleşmeleri ispanya dışında çok beklenen takımlar oldu. yarı final eşleşmeleri anlamında bakılırsa italya 90'dan beri en ciddi turnuva olan 2014 brezilya'da çeyrek finalde hiç sürpriz olmadı. bu dünya kupaları kuralarının önceden belli olması durumu bana pek masum gelmiyor, ama turnuva süreleri göz önünde bulundurulunca mecburen uygulanıyor galiba.

    yarı final maçlarına bakacak olursak.

    8 temmuz 2014 brezilya almanya maçı:agresif oyunuyla sindiremeyeceği bir rakip var brezilya'nın karşısında üstelik de neymar'sız olacaklar. üstelik fred var maalesef. karşılarında 36 yaşına gelen klose dışında santraforları olmayan ama hem form hem kadro göz önüne alındığında orta saha ve kaleci alanında dünyanın en iyi milli takımı almanlar var. bilmem kaçıncı defa diyorum ama onların da çok önemli bir eksiği var marco reus. zor bir maç olacak, turnuva geneline göre daha iyi bir hakem yönetimi olursa % 55 almanya diyorum. ama almanların geriye düşmesi rüzgarı tersine çevirebilir.

    9 temmuz 2014 arjantin hollanda maçı: ilk defa bir dünya kupasında gerçek anlamda messi'li olan arjantin'de kilit konu di maria. topun kıymetini bilme konusunda bazı zaafları olsa da turnuvanın en önemli oyuncularından biri bu rüzgarın oğlu. yokluğu çok şeye bedel olabilir. onsuz arjantin'in işi zor. ama bu arjantin'in tamamen subjektif değerlendirdiğimde 2002'den beri defansif olarak en dikkatli ve başarılı arjantin olduğunu da ekleyeyim. hollanda'nın kostarika maçı kadar olmasa da bir kaçırma gününe denk getiririlerse şansları artar. hollanda'da ise sneijder kaleye daha uzak oynamak zorunda kalıyor çünkü robben forvet oynuyor. onun yerine kanada başka bir oyuncu geliyor. orta saha ikilisinden biri sneijder oluyor son iki maçta da baskı kurdukları anda etkinliği çok arttı. v. persie 2 maçtır dökülüyor. her iki takımın kalecileri fark yaratan oyuncu olmadılar henüz. maçın az gollü geçmesini bekliyorum penaltılar ve bir tim krul hamlesi daha olur mu acaba? van gaal'li hollanda'nın şansı %55.
App Store'dan indirin Google Play'den alın