• 170
    izlediğim tüm dünya kupalarından daha zevkli olacağını düşündüğüm gelmiş geçmiş en önemli turnuva olmaya aday dünya kupası. sözlükçüler için turnuvanın büyüsünü bozmak istemezdim ama turnuva öncesi bazı yorumlarda bulunmasak olmazdı. öncelikle turnuvanın fikstürü gereği aynı gruptaki takımlar finale dek birbirleriyle karşılaşamıyor. oysa 2002'de durum farklıydı, aynı grupta olmamıza rağmen brezilya ile yarı finalde tekrar karşılaşmıştık.

    4 yarı finaliste ulaşmak için takımların yarısını grup aşamasında eledikten sonra, kalan takımları 4'er takımdan oluşan 4 ayrı gruba ayırıyoruz.
    ilk grup: a1-b2 maçı, c1-d2 maçı
    ikinci grup: e1-f2 maçı, g1-h2 maçı
    üçüncü grup: a2-b1 maçı, c2-d1 maçı
    dördüncü grup: e2-f1 maçı, g2-h1 maçı

    her gruptan bir yarı finalist çıkacak ilk grupta brezilya en şanslı, plase 2 takım var şansları çok yakın italya veya hollanda.
    ikinci grupta almanya-fransa çekişmesi var favori almanya.
    üçüncü grupta mutlak favori ispanya. ancak italya grup 1.'si olabilirse güzel bir çeyrek final olabilir. euro 2012 grup maçında italya ispanya'yı durdurmuştu.
    dördüncü grupta ne oynayacağını kestiremediğim arjantin favori. ama yol üstünde portekiz ve belçika var. her ikisi de tehlikeli takımlar.

    her şey bu şekilde gelişirse brezilya-almanya ve ispanya arjantin yarı finalleri çok efsane olur. bir avrupalı bir güney amerikalı dünya kupası rekabet tarihi açısından anlamlı olur. bu eşleşmede final için avrupalılar favori gibi ama brezilya seyrici gazı ile forma girebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın