• 73
    her zamanki gibi alışma süreci diye savunacağımız teknik adam.

    eric gerets sanırım bir türk ismi değil. yani yabancı hoca. 2005 yılında galatasaray'a geldiğinde daha önce türkiye liginde de takım yönetmemişti. ilk defa geldiği türkiye liginde takımını şampiyon yaptı. demek ki lucescu hariç yabancı hoca demek alışma süreci demek değildir. ayrıca lucescu'da ilk geldiği sezon şampiyon olamamıştı.

    alışma süreci sadece şu gibi durumda olur;

    - yeni hedefler ortaya koyarsın. takımını baştan aşağı bu hedeflere göre değiştirirsin. alt yapını değiştirirsin. takımın yaş ortalaması 22-23 olur, o zaman derim ki bir sene alışma sürecinden sonra uzun süreli başarı elde edebiliriz. takımın yaş ortalaması 26 olduğunda avrupa'da başarı kazanabiliriz. ama öyle bir durum 87-88 yılından beri daha yaşanmadı ve yaşanmayacaktır. ne bunu ünal aysal yapabildi ne de fatih terim. fatih terim şampiyon olduktan sonra genç bir oyuncu takıma kazandıramadığımız gerçeği bunu kanıtlar. ha belki mancini'yle bunu başarmak istediler. ama olmadı. bir takım ara transfer döneminde değiştirilmez. eksik gördüğün bölgeye gelecek vaat eden oyuncuları, genç tecrübesiz insanları seçemezsin. ara dönemde bu olmaz. kanayan yaraya pansuman yapılır.

    sezon başında getir kardeşim 10 tane genç oyuncu. başlarına da başarıya aç bir teknik adam koy. de ki bana bu sezon şampiyon olamayabiliriz ama önümüzdeki 3-4 sezon başarıdan başarıya koşacağız. bende tamam üstat deyim. çünkü bu durumların sonucu 4 sene üst üste şampiyonluk ve uefa kupasıdır. o şampiyonluklar ve kupayı kazanan adamlar gökten inmedi. yetişti.

    son olarak demek istediğim atletico madrid'in bugünkü başarıları 4-5 sene önce kurduğu kemik yapıya bağlıdır. sürekli yükselen grafiği de bunu kanıtlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın