• 194
    görünen o ki türk milletinin genel bağlamda ırkçı bir geçmişe sahip olması bülent timurlenk'in japonlara yönelik atmış olduğu şu ırkçı tweet'i meşru kılmakla birlikte bunun yanlış olduğunu düşünen türk vatandaşlarının da çenesini kapaması zorunluluğunu ortaya çıkarmaktadır.

    https://twitter.com/...s/477421023445655552

    yanlış bir şeyi dile getirilirken konunun ivedilikle "sen önce kendine bak" düzlemine çekilmesi şu malum adamdan bize bulaşmadıysa ben de bir şey bilmiyorum.

    yani buradan anlıyoruz ki türk milletinin geçmişinden ötürü kendisi sosyal medya üzerinden pekala ırkçılık yapabilir, bizim de kendisini eleştirme hakkımız yok. iyiymiş, zihniyete gel...

    edit-not: adam yapmış işte bir hata, biz de burada eğrisini doğrusunu masaya yatırıyoruz, olayın ermeni soykırımı veya laz fıkraları ile bağının kurulması bana göre ancak ya sözünü etmiş olduğum bu zihniyetle, ya da kendisine tarifsiz bir hayranlık duymakla veya akrabası falan olmakla açıklanabilir.

    konuşmayalım o zaman anasını satayım, bu sözlükte bir tane bile yönetici, teknik adam ya da futbolcu eleştirilirse hemen çullanalım üzerine "sen önce dön de kendi yanlışlarına hele bir bak da sonra gel eleştir" diye... oldu mu? olmadı elbette.

    yahu şu yaptığımız eleştiriler bilinçlenmenin, otokontrolün, medenileşmenin en güzel hamlelerinden biri ama yok işte, geçmişle yaşayıp geçmişi tekrar etmeye ve bununla ölmeye mahkum ediyoruz kendimizi, hayret bir şey gerçekten... aferin o zaman sevgili bülent timurlenk, atalarımızdan gelen bu kültürü başarıyla yeni nesillere aktardığın için teşekkürler, mümkünse fucking nigger'lı, taksim meydanı'nı ermeniler bastı'lı falan twitler de at, en nihayetinde mayasında ırkçılık olan toplumuz, bize bu yakışır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın